eur:
392.87
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről beszéde közben Kijevben 2022. április 2-án hajnalban.
Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Ukrajna nem adja a Donbaszt

Ellenállást ígér és fegyvert kér az ukrán elnök. A CNN-nek nyilatkozott.

Ukrajna nem fog területeket feladni az ország keleti részén azért, hogy vége legyen a háborúnak - jelentette ki az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij a CNN-nek azt mondta: semmi garancia sincs arra, hogy a Donbasz elfoglalása után Oroszország nem támadná újra Kijevet.

Úgy fogalmazott: az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy harcba szálljon az orosz hadsereggel Donbaszban, egy olyan csatában, ami az egész háború menetét befolyásolhatja.

Megismételte, hogy az ukrán hadseregnek még mindig sürgős segítségre, felszerelésre van szüksége ahhoz, hogy meg tudja állítani a közelgő orosz offenzívát Ukrajna keleti és déli részén.

Azt mondta: az Egyesült Államok által fegyvervásárlásra nyújtott 800 millió dolláros támogatás nagyon hasznos volt, de nem elég. Az ukrán elnök szerint mindig sok ország van, amely nem nyújt segítséget Ukrajnának.

Megerősítette, hogy kész tárgyalásokra Oroszországgal, de hozzátette: az orosz támadások miatt ez egyre nehezebb.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×