eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
Civilek nejlonzsákban lévő holttesteinek azonosítását végzik rendőrök és hatósági személyek a Kijev melletti Bucsában 2022. április 6-án, mielőtt egy kijevi halottasházba szállítanák őket. Az ukrán hatóságok napokkal ezelőtt Kijev környékén készült fényképeket és videófelvételeket tettek közzé, amelyeken számos, utcán fekvő, civil ruhás ember holtteste látható. Az orosz kormány ukrán szélsőségesek provokációjának minősítette a történteket.
Nyitókép: MTI/AP/Rodrigo Abd

Holtponton az orosz–ukrán béketárgyalások a bucsai vérengzés után

A történtek elkerülhetetlenül hatást gyakoroltak az ukrán fél tárgyalási pozíciójára.

Az ukrán civilek meggyilkolásáról érkező hírek, amit több bizonyíték alapján nagy valószínűséggel orosz katonák követtek el, megakasztották a Törökországban folyó ukrán–orosz béketárgyalásokat – nyilatkozta Ibrahim Kalin, a török elnöki szóvivő a Financial Times napilapnak. A Napi.hu által szemlézett cikk szerint az ukrán tárgyalókat megdöbbentették a Bucsában látottak, akárcsak a török vendéglátóikat.

Törökország a háború február 24-i kitörése óta igyekszik közvetíteni, és a fentiek ellenére arra biztatta a feleket, hogy folytassák a tárgyalásokat. Az ankarai védelmi minisztérium felvette a kapcsolatot a kijevi és a moszkvai hadügyi tárcával, hogy módot találjon az ostromlott Mariupol városában rekedt civilek kimentésére.

Kalin, Recep Tayyip Erdogan török elnök vezető tanácsadója nem vár nagyobb áttörést a tárgyalásokon a következő napokban vagy akár héten, de úgy véli,

talán néhány héten belül újra előreléphetnek a felek a megállapodás felé vezető úton.

Beszámolója szerint Moszkvát aggasztják a nyugati gazdasági szankciók következménye, amik kezdenek érezhetővé válni, ezért szerintük a Nyugatnak fel kellene ajánlania, hogy a békefolyamat enyhít ezeken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×