eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Megsemmisült épület a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. március 16-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Pavel Dorogoy

Kilenc humanitárius folyosót nyitnának a civileknek

Az ukrán hadsereg közlése szerint az orosz csapatok folytatják az északkelet-ukrajnai Harkiv ostromát.

A milliós nagyváros lövetése egész éjjel folytatódott, több lakóépületet is találat ért. A harcok Izjum és Csuhujiv irányában terjednek tovább.

Az orosz erők Merefa városban szétlőttek egy iskolát és egy kultúrházat, vannak sebesültek, de a hadsereg közleményében nem szerepelnek pontos számok.

Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes csütörtökön azt közölte, hogy Ukrajna-szerte kilenc folyosó megnyitását tervezik a harcok elől menekülő polgári lakosok számára. Az ostrom alatt álló, különösen nehéz helyzetben lévő Mariupolba üzemanyag-szállító teherautót akarnak küldeni Zaporizzsjából a távozókat elszállító gépkocsik számára.

Japántól kértek segítséget

Az orosz hadművelet kezdete óta három, panamai zászló alatt közlekedő hajót ért orosz rakétatalálat a Fekete-tengeren - közölte Noriel Araúz panamai tengerészeti miniszter. Az egyik hajó elsüllyedt, két másik megsérült, de a felszínen maradt. Az ukrán és más nemzetiségű állampolgárokból álló legénység biztonságban van. A miniszter közlése szerint a Fekete-tengeren 200-300, különféle országokból származó hajó tartózkodik, amely a háború miatt nem kap engedélyt a továbbutazásra.

Ukrajna műholdak által készített, magas minőségű felvételeket kért Japántól, hogy követhesse az orosz csapatok mozgását - jelentette a Nikkei japán lap. A japán kormány gondosan megvizsgálja, hogy politikailag elfogadható-e számára ilyen kérés teljesítése, és összhangban áll-e a törvényes előírásokkal - írta a lap, források megnevezése nélkül.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×