eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Joe Biden amerikai elnök beszél a függetlenség napja alkalmából rendezett ünnepségen a washingtoni Fehér Házban 2021. július 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Újabb katonai segélyt engedélyezett Ukrajnának Joe Biden

Az amerikai elnök döntése nyomán 200 millió dolláros katonai segélyt kaphat Ukrajna – közölte a Fehér Ház.

Egy magas rangú kormányzati tisztségviselő elmondta, hogy a támogatás egyebek között páncéltörő fegyverekre, légvédelmi rendszerekre és kézifegyverekre, valamint katonai szolgáltatásokra, oktatásra és kiképzésre költhető.

Az amerikai külügyminisztérium adatai szerint ezzel 1,2 milliárd dollárra emelkedett az Egyesült Államok által Ukrajnának nyújtott biztonsági segélyek összege 2021 januárja óta. 2014, azaz a Krím-félsziget orosz annektálása óta összesen 3,2 milliárd dollárt tesz ki ez az összeg.

Biden két héttel ezelőtt engedélyezett egy 350 millió dolláros csomagot. Az ebből rendelt fegyvereket már le is szállították. A hét elején a kongresszus 13,6 milliárd dollár értékű humanitárius és katonai segélyt szavazott meg Ukrajnának.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szombaton hangsúlyozta: országának további katonai segítségre van szüksége.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×