eur:
389.3
usd:
362.64
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az orosz-ukrán háború elől menekülők várakoznak az ungvári vasútállomás előtt 2022. március 9-én. A pályaudvarra érkező menekülteket buszokkal szállítják tovább a kárpátaljai városhoz közeli szlovák és magyar határátkelőhelyekre.
Nyitókép: Nemes János

Tartalékol élelmiszerből az ukrán kormány

Szumiból már megindulhatott a lakosság kimenekítése.

Az ukrán kormány állami élelmiszer-tartalékot képez, hogy biztosítsa a lakosság és a hadsereg ellátását az orosz invázió alatt - közölte Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.

Smihal tájékoztatott, hogy a kormány

az ország éves fogyasztásának megfelelő készletet halmoz fel gabonából és más terményekből, és mindezt az állami költségvetésből fedezi.

Ukrajna élelmiszer-exportőr, de mezőgazdasági szakértők szerint az orosz invázió miatt jelentősen csökkenhet a termésmennyiség, ami világszerte hiányhoz vezethet. Bár a harcok által nem érintett területeken a megszokott időszakban (február vége-március eleje) megkezdődhet a vetés, de a gazdák üzemanyag- és vetőmaghiánnyal küszködnek.

Ukrajnában csütörtökön hét humanitárius folyosót nyitnak meg annak érdekében, hogy a civilek elhagyhassák a harcok sújtotta területeket, köztük Mariupolt - közölte Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes.

Szumiban egy helyi tűzszünetnek köszönhetően már megkezdődött az evakuáció - tette hozzá a térség kormányzója. A közeli Krasznopilljából és Trosztjanecből is útnak indult a lakosság.

Eközben Mariupol vezetése tájékoztatott, hogy három ember - köztük egy gyermek - életét vesztette a helyi gyermekkórház elleni szerdai orosz bombatámadásban. Korábban tizenhét sebesültről lehetett tudni. A támadás idején médiaértesülések szerint tűzszünet volt érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×