eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Telegram által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k), Ruszlan Sztefancsuk házelnök (b) és Denisz Smihal kormányfő jelenlétében mutatja Ukrajna európai uniós csatlakozási kérelmét az aláírás után egy meg nem nevezett ukrajnai helyszínen 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Telegram

Bírálta a Nyugatot Volodimir Zelenszkij

Az ukrán elnök szerint az oroszok arcátlansága egyértelmű jelzés arra, hogy elégtelenek az eddigi szankciók.

Bírálta a nyugati országok vezetőit Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, amiért szó nélkül hagyták Oroszország arra vonatkozó bejelentését, hogy hadiüzemeket fog támadni.

"Egyetlen vezetőt sem hallottam, aki reagált volna erre" – mondta vasárnap késő este közzétett videóüzenetében Zelenszkij.

"Az (orosz) agresszornak ez az arcátlansága egyértelmű jelzés kell, hogy legyen a Nyugatnak arra nézve, hogy az Oroszországra kivetett szankciók nem elégségesek" – tette hozzá.

Kiemelte:

az ukrajnai hadiüzemekben több ezren dolgoznak, ezek a létesítmények városokban működnek, és több százezer ember él a közelükben.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap azt közölte, hogy az orosz haderő nagy pontosságú fegyverekkel csapást készül mérni ukrajnai hadiüzemekre. Emiatt arra figyelmeztették ezeknek a katonai ipari létesítményeknek az alkalmazottjait, hogy hagyják el az üzemek területét.

Az ukrán elnök szorgalmazta, hogy hozzanak létre "bíróságot", ahol felelősségre vonnák azokat, akik ilyesféle bűncselekményeket követnek el. Zelenszkij felhívta a figyelmet arra, hogy "a megszállók" a jelek szerint úgy érzik, büntetlenül cselekedhetnek, ha így előre bejelenthetik "tervezett kegyetlenkedéseiket".

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×