INFORÁDIÓ
2022. június 30. csütörtök
Pál

nyugat

2022.05.16. 16:12

Szijjártó Péter: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében.
2022.05.13. 07:30

Balkáni bővítés: csorbulóban az EU hitelessége

A Nyugat-Balkán országainak vezetőivel tárgyalt Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. A hat állam csatlakozási esélyeiről a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatóját kérdeztük.
2022.04.08. 16:01

Így van jelen Oroszország és Kína a Nyugat-Balkánon

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint nemcsak gazdasági, hanem biztonságpolitikai érdeke is az Európai Uniónak, hogy a Nyugat-Balkán államai mielőbb csatlakozzanak a közösséghez.
2022.04.05. 18:27

Versengés a Nyugat-Balkánért

A német és az osztrák kancellár szinte szokatlan határozottsággal foglalt állást a közelmúltban Nyugat-Balkán európai uniós csatlakozásának felgyorsítása mellett. Olaf Scholz és Karl Nehammer arra figyelmeztetett, hogy ellenkező esetben a régió Oroszország vagy Kína befolyási övezetévé válhat.
2022.02.16. 17:50

Kiadta friss migrációs adatait és értékelését a Frontex

Januárban a Nyugat-Balkánon kialakult migrációs útvonalon észlelték az illegális bevándorlás okozta nyomás legjelentősebb növekedését; az Európai Unió külső határain az év első hónapjában a jogszerűtlen határátlépések száma 78 százalékkal haladta meg a tavaly januári és 23 százalékkal a két évvel ezelőtti adatokat - közölte az EU határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) szerdán.
2021.12.07. 07:23

Üzenet a Nyugattól Vlagyimir Putyinnak: nem hátrálunk meg

Franciaország, az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország és az Egyesült Államok elkötelezett Ukrajna szuverenitásának tiszteletben tartása mellett – közölte a francia elnöki hivatal az Kijev és Moszkva között kiújult feszültségre hivatkozva.
2021.10.06. 17:55

EB-elnök: az EU hitelességének is árt, ha nem lép mielőbb előre a bővítésben

Az Európai Unió elkötelezett a nyugat-balkáni térségre kiterjedő bővítési folyamat mellett, de továbbra is fontosnak tartja, hogy a régiót alkotó országok folytassák a politikai és gazdasági reformokat - erősítették meg az unió vezető képviselői szerdán a szlovéniai Brdóban tartott csúcstalálkozót követően, amelyen az EU-tagországok és a nyugat-balkáni térséget alkotó országok állam-, illetve kormányfői vettek részt.
2021.10.06. 15:47

Az EP elnöke attól tart, hogy az EU elveszíti a Nyugat-Balkánt

A nyugat-balkáni országok uniós csatlakozási folyamatának új és erős lendületre van szüksége, ehhez az uniós tagállamok vezetőinek fel kell számolniuk az integrációt késleltető akadályokat - jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének írt, szerdán közzétett levelében.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018