eur:
368.68
usd:
344.06
bux:
48559.17
2023. június 7. szerda Róbert
A British Broadcasting Corporation (BBC) brit közszolgálati műsorszolgáltató londoni központjának bejárata 2020. július 2-án. Sajtóhírek szerint a BBC körülbelül 450 alkalmazottját elbocsájtja a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségek miatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

A BBC felfüggeszti a tevékenységét Oroszországban

A döntést a BBC egy Oroszországban pénteken elfogadott törvénnyel indokolta.

Biztonsági okokból felfüggeszti oroszországi tevékenységét a BBC - közölte pénteken a brit közszolgálati műsorszolgáltató.

A döntést a BBC az Oroszországban pénteken elfogadott törvénnyel indokolta, amely alapján szabadságvesztéssel sújtható az orosz hadsereg műveleteire vonatkozó rémhírek terjesztése, valamint azzal, hogy az Ukrajna ellen folytatott háborúval összefüggésben blokkolták az orosz nyelvű hírportálját.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet(Roszkomnadzor) pénteken korlátozta az oroszországi hozzáférést a Lettországból üzemeltetett Meduza hírportál és az amerikai költségvetésből finanszírozott Szabadság Rádió orosz nyelvű híroldalához.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

A hét korábbi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, és úgy látszik, hogy az amerikai adósságplafon-megállapodás utáni rali lendülete mostanra gyakorlatilag teljesen kifulladt. Ezzel párhuzamosan a befektetők már inkább az új impulzusokra várnak, ilyen lehet az amerikai jegybank jövő heti kamatdöntése, ahol a piac széles körben arra számít, hogy a Fed most már szünetelteti a kamatemeléseket – ehhez képest egy meglepő lépés például hozhatna nagyobb mozgást piacon, de alapvetően inkább a jegybanki kommunikáció lesz fontos. Viszont a mai naphoz visszatérve, az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, miután az országból érkező külkereskedelmi adatok további lassulást mutattak. Ami pedig ez európai piacokat illeti, a kereskedésben negatív irányú mozgások alakultak ki, bár hozzá kell tenni, hogy az elmúlt napokhoz hasonlóan ma is csak mérsékeltek az elmozdulások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×