eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke, első védelmi miniszterhelyettes (j) a védelmi minisztérium kibővített vezetőségi ülésén Moszkvában 2021. december 21-én.
Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke, első védelmi miniszterhelyettes (j) Moszkvában 2021. december 21-én. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat

Újra hadgyakorlatot tart az orosz hadsereg

Ballisztikus és manőverező robotrepülőgépek indításával járó gyakorlatot terveznek szombatra Vlagyimir Putyin elnök irányításával a hadászati elrettentő erők - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a gyakorlaton az orosz légi- és űrerő, a déli katonai körzet, a hadászati rakétaerő, az Északi Flotta és a Fekete-tengeri Flotta erői és eszközei vesznek részt.

A tárca szerint a gyakorlatot korábban tervezték be a hadvezetés és az irányítás szervei, a hadihajók és a stratégiai rakétahordozók legénysége harckészültségének, valamint a hadászati nukleáris és nem nukleáris erők fegyverzete megbízhatóságának tesztelése céljából.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken azt hangoztatta, hogy a szombati nukleáris gyakorlat miatt senkinek sem kell nyugtalankodnia, mert rendszeresen ismétlődő tesztelésről van szó, amelyről előzetesen a megfelelő csatornákon egy sor értesítést küldenek más országoknak. A szóvivő elmondta, hogy Putyin az esemény idején a védelmi minisztérium szituációs központjában tartózkodik majd.

"Az ilyen indítások, még ha gyakorlat céljából történnek is, nem történhetnek meg az államfő nélkül. Önök tudnak a +fekete táskáról+, meg a +piros gombról+ és a hasonló dolgokról" - nyilatkozott Peszkov, hozzátéve, hogy a többi részlet nem publikus.

A szóvivő nem tudott választ adni arra, hogy az előzetes bejelentésének megfelelően jelen lesz-e a gyakorlaton Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök is. Peszkov szerint ez a két vezető döntésétől függ majd.

Arra a kérdésre, hogy a nemzetközi feszültségre tekintettel nem kellett volna-e elhalasztani, Peszkov azt mondta, hogy jelenleg egy sor hadgyakorlat folyik, amely a szakértők és a többi ország számára "teljesen átlátható", ezért szerinte senkinek sincs oka aggodalomra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek vasárnap Madrid utcáin, tiltakozva a katalán tiltakozva a katalán függetlenségi pártok amnesztiakövetelése ellen a spanyol konzervatív Néppárt (PP) által szervezett megmozduláson. Alberto Núnez-Feijóo pártelnök a demonstráció során alkotmányellenesnek nevezte, hogy a korábban elítélt katalán szeparatisták amnesztiát kaphassanak, miután véleménye szerint a szavazók a júliusi parlamenti választásokon "nem az alkotmányos rend megváltoztatására voksoltak".

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×