eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
WARSAW, MASOVIA, POLAND - 2021/09/15: A protester wearing a surgical mask on his eyes takes part during the demonstration.Hundreds of people gathered outside the parliament in Warsaw to participate in a protest entitled Stop Sanitary Segregation organized by the Confederation (Konfederacja) far-right nationalist political party. Participants wanted to oppose sanitary segregation, coercion of COVID-19 vaccinations and the new Law 1449 - it is about the act on preventing and combating infections and infectious diseases in humans, which provides, inter alia, financial penalties for people who lie or conceal certain information during the epidemiological interviews. (Photo by Attila Husejnow/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Attila Husejnow/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Törölte a Facebook a lengyel oltásellenes szélsőjobbos párt oldalát

Az amerikai cég korábban többször is figyelmeztette az oldal adminisztrátorait.

„Hiszünk abban, hogy hangot kell adni az embereknek, ugyanakkor azt is fontosnak tartjuk, hogy a Facebook biztonságos legyen a felhasználóknak” – nyilatkozta az amerikai cég szóvivője annak kapcsán, hogy törölték a lengyel Konfederacja oldalát. A nacionalista párt az utóbbi hónapokban az oltásellenességgel nyerészkedett – írja a 444.hu. Követőik száma elérte a 670 ezret, ezzel az egyik legjelentősebb politikai oldallá nőtték ki magukat.

A Facebook korábban többször is figyelmeztette az oldal adminisztrátorait, hogy a lekapcsolás fenyegeti őket, amiért hamis információkat terjesztenek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, ám úgy tűnik, ezek nem használtak. A párt és szimpatizánsai többször is tartottak oltásellenes tüntetéseket, ahol többek között azzal a szlogennel vonultak fel, hogy „a vakcinák felszabadítanak”, utalva ezzel az auschwitzi koncentrációs tábor hírhedt feliratára.

A Konfederacja most reaktiválta az egyik régi oldalát, amelyen 11 ezer követőjük maradt, és máris a szólásszabadság megsértéséről beszélnek – idézi a magyar híroldal a Politicót.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×