eur:
368.07
usd:
342.51
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
A Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje (Ursus arctos) a hagyományos medveárnyék-észlelés napján, 2020. február 2-án. Balu, a tizenkét esztendős barnamedve végül meglátta az árnyékát, ez a néphagyomány szerint azt jelenti, hogy a tél még sokáig fog tartani.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Embert ölt a medve a szomszédunkban

Az áldozat egy 69 éves gyergyóújfalui férfi.

A rendőrség a nyomozás előzetes adatai alapján azt közölte, nagyon valószínű, hogy a 69 éves gyergyóújfalui férfi halálát valóban medvetámadás okozta – olvasható a Főtéren.

A férfi még reggel ment el otthonról, a felesége szerint a gyergyószentmiklósi piacra indult bevásárolni. Mivel azonban még délutánra sem ért haza, a keresésére indultak. A férfi testére annak erdei házától mintegy 150 méterre bukkantak rá, de a kiérkező mentők már semmit sem tudtak tenni érte.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult eljárás.

Közismert, hogy Románia hegyvidéki régióiban az elmúlt években egyre súlyosabb problémát jelentenek az elszaporodott medvék, amik nem csupán a háziállatokat támadják meg, hanem néha az embereket is – teszi hozzá a portál.

Címlapról ajánljuk
Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Évről évre csökken Németországban az abortuszt végrehajtó orvosok száma. Az ország egyes régióiban egyetlen orvos sem végez terhességmegszakítást. Az ok a Btk. 218. paragrafusa: az abortusz bűncselekménynek számít. Egy friss felmérés szerint a lakosság többsége egyetért ezzel.
VIDEÓ
Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Gazdasági adatok tekintetében ma itthon és a nemzetközi porondon sem érkezett fontos adatközlés - a hét eddigi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, nagyrészt inkább csak oldalazott a piac, és a befektetők a gyorsjelentési szezon lecsengésével már inkább az amerikai és az európai jegybank jövő heti kamatdöntő ülésére készülnek. Az amerikai indexeknél folytatódott a heti szárnyalás, és az S&P 500 már szemre a bikapiaci tartományba kerül, de jövő héten a Federal Reserve még mindent átírhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×