eur:
395.4
usd:
372.32
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje (Ursus arctos) a hagyományos medveárnyék-észlelés napján, 2020. február 2-án. Balu, a tizenkét esztendős barnamedve végül meglátta az árnyékát, ez a néphagyomány szerint azt jelenti, hogy a tél még sokáig fog tartani.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Embert ölt a medve a szomszédunkban

Az áldozat egy 69 éves gyergyóújfalui férfi.

A rendőrség a nyomozás előzetes adatai alapján azt közölte, nagyon valószínű, hogy a 69 éves gyergyóújfalui férfi halálát valóban medvetámadás okozta – olvasható a Főtéren.

A férfi még reggel ment el otthonról, a felesége szerint a gyergyószentmiklósi piacra indult bevásárolni. Mivel azonban még délutánra sem ért haza, a keresésére indultak. A férfi testére annak erdei házától mintegy 150 méterre bukkantak rá, de a kiérkező mentők már semmit sem tudtak tenni érte.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult eljárás.

Közismert, hogy Románia hegyvidéki régióiban az elmúlt években egyre súlyosabb problémát jelentenek az elszaporodott medvék, amik nem csupán a háziállatokat támadják meg, hanem néha az embereket is – teszi hozzá a portál.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:19
×
×
×
×