INFORÁDIÓ
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel

cdu

magyarország

orbán viktor

CDU-s politikus: egy hálózat szállt rá Orbán Viktorra

Infostart / MTI

Hans Kaiser, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa szerint szégyen és szemérmetlenség egy olyan "gyülekezet" összeállása, amelynek egyetlen célja egy sikeres miniszterelnök és kormány kikényszerítése a hatalomból, ahogy ez Magyarországon történik.

Az egykori miniszter, aki 2006 és 2012 között a Konrad Adenauer Alapítvány budapesti irodájának volt a vezetője a Vasárnapi Újság című rádióműsorban kifejtette, hogy az ellenzéknek szerinte "csak az számít - mindegy, miként és milyen áron -, hogy Orbán távozzon. Nagyjából ez az a megoldás, amit azok az emberek kínálnak, akik ezt a szövetséget kiagyalták", szerinte ilyen eset Németországban nem fog előfordulni.

Azt mondta: csak remélni tudja, hogy a magyar polgárok is felismerik, átlátják, miről is van szó; bosszúról, és régi küzdelmekről.

Hans Kaiser szerint különösen 2010 után, mikor Orbán Viktort másodszor is miniszterelnökké választották, és sikeresen kezdett el kormányozni, ellenfelei rájöttek arra, hogy Magyarországon belül a Fideszt és Orbán Viktort nem tudják megingatni.

"Egy nagyon érdekes koncepciót dolgoztak ki az Orbán, a Fidesz és bizonyos mértékig a Magyarország elleni harcra,

mégpedig azt, hogy ezt a harcot az európai térbe viszik, főként Brüsszelbe, de más európai fővárosokba is" - mondta.

Sikerült kiépíteni egy hálózatot, "amely Magyarországra, illetve kifejezetten Orbán Viktorra szállt rá, és amely kifejezetten bevetté tette a kritikus nézeteit, egyfajta divattá vált" - mondta Hans Kaiser, aki ezt újságírói szégyennek nevezte.

Azt hitte, ha Magyarország Orbán Viktor kormányzása alatt gazdaságilag, családpolitikájában, az ország szerkezetét tekintve jól fejlődik, és nagy többséggel újra is választják, "akkor majd Brüsszelben és a médiában, akik rászálltak, nyugton hagyják majd" - mondta.

Ez nem így történt, Orbán Viktornak újra védekeznie kell a támadással szemben,

"amit egyik oldalról az egyesült pártok vezetnek Magyarországon, másik oldalról viszont nagyon sajnálatosan az őket támogató médiából, és az európai színtér - Strasbourg és Brüsszel - felől érkezik".

A német politikus kiemelte, hogy a média véleményformálását - ami persze hatással van a Magyarország-képre - nem szabad egész Németország Magyarországról alkotott véleményének tekinteni. Sok embert ismer kedvező tapasztalatokkal az országról.

"Magyarország nem csak egy klassz ország, de kultúrnemzet, egy sikeresen irányított kultúrnemzet Európa szívében" - fogalmazott a német politikus.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018