eur:
393.79
usd:
368.81
bux:
66001.62
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Joe Biden amerikai elnök (b2), felesége, Jill Biden (b), Boris Johnson brit miniszterelnök (j2) és neje, Carrie Johnson társaságában az angliai Cornwall grófságban fekvő Carbis Bayben 2021. június 10-én. Biden a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 csúcstalálkozójára érkezett Nagy-Britanniába.
Nyitókép: MTI/EPA/Bloomberg/Pool/Hollie Adams

G7: félmilliárd adag vakcinát ad az Egyesült Államok a rászoruló országoknak

Az idén 200 millió, jövőre 300 millió dózist szállítanak – jelentette be a G7-csúcstalálkozó előestéjén Joe Biden.

Az Egyesült Államok 500 millió adag koronavírus-oltóanyagot vásárol a Pfizer gyógyszeripari csoporttól a rászoruló országok számára – jelentette be Angliában Joe Biden amerikai elnök.

Biden, aki a hét vezető ipari hatalom csoportjának (G7) pénteken kezdődő háromnapos csúcstalálkozójára érkezett Nagy-Britanniába, a találkozó délnyugat-angliai helyszínén tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a félmilliárd adag vakcinát az amerikai kormány csaknem száz olyan ország között osztja szét, amelyeknek égető szükségük van e segítségre a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, és adományhoz Washington semmiféle feltételt nem szab.

Az amerikai elnök közölte: a vakcinák szállítása már augusztusban megkezdődik, egyenesen gyártóüzemekből, és az idén 200 millió adag jut el rendeltetési helyére.

A fennmaradó 300 millió dózist 2022 első felében szállítja az Egyesült Államok.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×