eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Tízezres fesztivállal tesztelik a vírus terjedését

A brit Download általában százezer embert vonz. Idén tízezren bulizhatnak az eseményen maszk nélkül.

A brit kormány kutatóprogramjának köszönhetően rendezhetik meg idén a Download Fesztivált: a brit esemény szokott helyén, a Derbyshire-ben található Donington Parkban várja majd a bulizókat, a szabályok azonban a szokásostól eltérőek lesznek, írja a Sky News.

A június 18-20. között megrendezendő eseményen senkinek sem kell majd távolságot tartania a másiktól, és az arcot eltakaró maszk viselésére sem szólítják fel a bulizókat. A Dowload Pilot névre keresztelt fesztiválon ugyanakkor

csak negatív teszt birtokában lehet majd részt venni,

érkezéskor és távozáskor is szűrni fogják a bulizókat. A rock és metálszcéna tagjait felvonultató esemény idei fellépői közt ott lesz a Kiss, az Iron Maiden és az Aerosmith is.

"A Sefton Parkban tartott rendezvényünk hatalmas sikerét követően örömmel járulunk hozzá a kormány rendezvénykutatási programjának második szakaszához az első háromnapos kempingfesztivál létrehozásával, amely a Donington Parkban megtartandó Download Pilot lesz. Ez az esemény segít megérteni és tanulmányozni a nagyszabású fesztiválok biztonságos módon történő megrendezésének követelményeit, távolságtartás és arcmaszk nélkül egy hétvégén át...

Ez a teljes fesztiválélmény visszatérte, amelyre mindannyian vártunk, és ami szükséges a zenészek, a háttérszemélyzet, a vendéglátósok és sokan mások számára"

- nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatosan Melvin Benn, a rendezvényt szervező Festival Republic vezetője.

A fesztiválra alapvetően azok tudnak majd jegyet váltani, akik annak korábbi években megtartott, teljes változatain is ott voltak már. A programot pénteken hozzák nyilvánosságra, a jegyvásárlás a jövő héten kezdődik meg.

Liverpool vezetése a héten hozta nyilvánosságra, hogy a kormányprogram keretében szervezett eseményeinek keretében eddig nem merült fel új koronavírus-kitörés egy esetben sem. A program kritikusai szerint ezeket az érveket csak azért hangoztatják, hogy az egyébként vegyes megítélésű vakcinaútlevek létét igazolhassák.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×