eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Mumbai, 2021. április 29. Az új koronavírus elleni oltásra várnak az indiai Mumbaiban 2021. április 29-én. Indiában napról napra több koronavírussal fertőződött beteget vesznek jegyzékbe, a napi új betegek száma itt a legmagasabb a világon. Radzsanis Kakade
Nyitókép: MTI/AP/Radzsanis Kakade

Meghódítja a világot az indiai mutáns

India után Nagy-Britanniában mutatták ki eddig a legnagyobb számban a B.1.617 variánst.

A világ 44 országában azonosították eddig a koronavírus Indiában felfedezett, B.1.617 elnevezésű változatát – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Ezt a vírusvariáns India után a legnagyobb számban Nagy-Britanniában mutatták ki.

Müller Cecília az operatív törzs keddi tájékoztatóján azt mondta, Magyarországon még nem mutatták ki a vírusmutánst.

A rendelkezésre álló információk szerint az indiai változat fertőzőbb, mint a korábban ismert variánsok. A kutatások első eredménye szerint az emberi immunrendszer kevésbé képes reagálni erre a mutációra, amelyet a WHO aggasztónak nevezett a napokban.

Az új változat az egyik, de korántsem egyetlen ok, amely megmagyarázza a járvány felgyorsulását Indiában, ahol a koronavírus halálos áldozatainak száma mára megközelíti a negyedmilliót.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×