eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Amerikai haditengerészet
Nyitókép: Forrás: wikipedia.org

Figyelmeztető lövéseket adott le az amerikai haditengerészet iráni hajókra – videó

Hatvan méterre közelítette meg az amerikaiakat a iráni Forradalmi Gárda három hajója.

Egy amerikai hadihajó figyelmeztető lövéseket adott le az iráni Forradalmi Gárda három hajójának, amelyek túl közel hajóztak hozzá és egy amerikai járőrhajóhoz a Perzsa(Arab)-öbölben – közölte az amerikai haditengerészet.

A haditengerészet videót tett közzé az öböl északi részén, nemzetközi vizeken még hétfő éjszaka történt esetről. A fekete-fehér felvételen fények láthatóak a távolban, majd lövés hallható. A haditengerészet szerint a USS Firebolt járőrhajó azután adott le figyelmeztető lövéseket, hogy a Forradalmi Gárda három gyorsreagálású hajója nagyjából hatvan méterre megközelítette őt és a USCGC Baranof járőrhajót.

Rebecca Rebarich, az amerikai haditengerészet Bahreinben állomásozó ötödik flottájának szóvivője elmondta: az amerikai legénység többször is figyelmeztette az iráni hajókat rádión és hangosbemondón, de nem tágítottak. A Firebolt legénysége ezt követően figyelmeztető lövéseket adott le, a Forradalmi Gárda hajói pedig biztonságos távolságba húzódtak az amerikai hajóktól. Rebarich felszólította a Forradalmi Gárdát, hogy legyen tekintettel a többi hajó biztonságára, ahogyan azt a nemzetközi törvény előírja.

Az amerikai hadihajók éberen folytatják tevékenységüket, parancsnokaik pedig fenntartják maguknak a jogot az önvédelemre – tette hozzá.

Irán egyelőre nem reagált.

A hétfői incidens már a második a hónapban, amikor az amerikai haditengerészet azzal vádolja a Forradalmi Gárdát, hogy "veszélyes és szakszerűtlen akciót hajtott végre" az öbölben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×