eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Egészségügyi dolgozó a Johnson and Johnson amerikai vállalat Janssen elnevezésű koronavírus elleni oltóanyagát tartalmazó fiolát tart a kezében a Mississippi állambeli Clarksdale egyik egészségügyi központjában 2021. április 7-én, miután egy idős embert beoltottak.
Nyitókép: MTI/AP/Rogelio V. Solis

Rothadó épületekben tárolt Janssen-oltások milliói mentek tönkre

A baltimore-i üzemben az amerikai gyógyszer-engedélyeztetési hatóság, az FDA látogatását követően leállították a termelést: aggasztó állapotokkal szembesültek a felülvizsgálatok.

Nem felelt meg az alapvető tisztasági és egészségügyi előírásoknak az Emergent BioSolutions által üzemeltetett gyár, amelyben több mint 15 millió adag használhatatlan vakcinát készítettek el. Az épület falai mállottak, a padlón festékdarabok hevertek, a falakat és a padlót pedig valamilyen barna üledék fedte – írja a The Guardian.

A gyógyszergyártó márciusban jelezte, hogy gondja van egy alapanyaggal, amelyet a baltomire-i gyárban használnak oltása elkészítéséhez. Ezt követően meg is szűnt itt a vakcina gyártása, és megkezdődött a körülmények vizsgálata. Az FDA megvizsgálta a belső kamerarendszerek felvételeit, amelyeken látható, hogy

a munkások a keresztszennyeződés elkerülésének érdekében betartandó szabályokra fittyet hányva dolgoznak,

az oltás összetevőit, a fiolákat és az azokat lezáró kupakokat sem tárolták megfelelően. Az FDA addig nem is engedélyezi a gyártás folytatását a gyárban, amíg nem orvosolják a hiányosságokat.

"A cég nem tudta megfelelően kiképezni a gyártási műveletekben, a minőség-ellenőrzési mintavételben, a mérlegelésben és az adagolásban, valamint a mérnöki műveletekben részt vevő személyzetet a keresztszennyeződés megelőzésére" – áll jelentésükben, melyből kiderül az is, hogy az épületben található tisztítóeszközök mennyisége sem felelt meg a gyár méretének.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×