INFORÁDIÓ
2021. május 5. szerda
Adrián, Györgyi

koronavírus

johnson and johnson

vakcina

oltás

gyár

Egészségügyi dolgozó a Johnson and Johnson amerikai vállalat Janssen elnevezésű koronavírus elleni oltóanyagát tartalmazó fiolát tart a kezében a Mississippi állambeli Clarksdale egyik egészségügyi központjában 2021. április 7-én, miután egy idős embert beoltottak.

Rothadó épületekben tárolt Janssen-oltások milliói mentek tönkre

Infostart

A baltimore-i üzemben az amerikai gyógyszer-engedélyeztetési hatóság, az FDA látogatását követően leállították a termelést: aggasztó állapotokkal szembesültek a felülvizsgálatok.

Nem felelt meg az alapvető tisztasági és egészségügyi előírásoknak az Emergent BioSolutions által üzemeltetett gyár, amelyben több mint 15 millió adag használhatatlan vakcinát készítettek el. Az épület falai mállottak, a padlón festékdarabok hevertek, a falakat és a padlót pedig valamilyen barna üledék fedte – írja a The Guardian.

A gyógyszergyártó márciusban jelezte, hogy gondja van egy alapanyaggal, amelyet a baltomire-i gyárban használnak oltása elkészítéséhez. Ezt követően meg is szűnt itt a vakcina gyártása, és megkezdődött a körülmények vizsgálata. Az FDA megvizsgálta a belső kamerarendszerek felvételeit, amelyeken látható, hogy

a munkások a keresztszennyeződés elkerülésének érdekében betartandó szabályokra fittyet hányva dolgoznak,

az oltás összetevőit, a fiolákat és az azokat lezáró kupakokat sem tárolták megfelelően. Az FDA addig nem is engedélyezi a gyártás folytatását a gyárban, amíg nem orvosolják a hiányosságokat.

"A cég nem tudta megfelelően kiképezni a gyártási műveletekben, a minőség-ellenőrzési mintavételben, a mérlegelésben és az adagolásban, valamint a mérnöki műveletekben részt vevő személyzetet a keresztszennyeződés megelőzésére" – áll jelentésükben, melyből kiderül az is, hogy az épületben található tisztítóeszközök mennyisége sem felelt meg a gyár méretének.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Rogelio V. Solis
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018