eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari vállalatok koronavírus elleni vakcináját adják be egy asszonynak a svájci Morges kórházában kialakított oltóközpontban 2021. január 11-én. A svájci Vaud kantonban ezen a napon kezdték meg a koronavírus elleni védőoltások beadását.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Laurent Gillieron

Pfizer: harmadik oltásra is szükség lehet

Az is elképzelhető, hogy az embereknek minden évben be kell oltatniuk magukat a koronavírus ellen.

A Pfizer amerikai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját beadatóknak valószínűleg egy harmadik adagra is szükségük lesz az elsőt követő 6-12 hónapon belül a védettség fenntartása érdekében – közölte a vállalat elnök-vezérigazgatója a CNBC amerikai tévének nyilatkozva.

Albert Bourla hozzátette: sőt, lehetséges, hogy az embereknek majd minden évben be kell oltatniuk magukat a vírus ellen. "Egyébként meg a vírusvariánsoknak döntő szerepük lesz.

Nagyon fontos minimálisra csökkenteni azoknak az embereknek a számát, akik ki vannak téve a vírusfertőzésnek"

– jegyezte meg.

A Pfizer februárban bejelentette: vizsgálja egy harmadik adag oltás beadásának hatását arra az esetre, ha bebizonyosodna, hogy szükség van rá.

A Pfizer amerikai konkurense, a Moderna, amely szintén mRNS típusú vakcinát fejlesztett ki a koronavírus ellen, szintén bejelentette nemrég, hogy teszteli egy harmadik adag hatását.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két gyártó vakcinájának hatékonysága 94-95 százalékos.

A Pfizer a BioNTech német biotechnológiai céggel közösen fejlesztette ki a SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakcináját, amelyből az Európai Unió további 1,8 milliárd adagot tervez vásárolni 2022–2023-ban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×