eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: YouTube

Gyökeresen megváltozik a turizmus Velencében: véget vetettek a nagyhajódilemmának

Nemet mondtak rájuk. Most már csak a történelmi városrésztől messze köthetnek ki.

Az olasz kormány jóváhagyta a terveket a nagy tengerjáró hajók kitiltására a velencei városközpont közeléből.

A római kormány közölte, hogy várja az ajánlatokat a történelmi városrészektől megfelelő távolságra lévő, az utasszállító és konténerhajók számára létesítendő kikötőhelyek megépítésére.

Dario Franceschini kultúráért felelős miniszter szerint egy vonatkozó határozat előírja, hogy a nagy tengerjáró hajóknak a Velencei-lagúnán kívül kell horgonyozniuk.

Mindez megfelel az UNESCO által támasztott követelményeknek is.

Korábban több miniszter is előterjesztett már terveket az új horgonyzóhelyek kialakítására vonatkozóan.

A nagy tengerjáró hajók évek óta vitaforrást képeznek Velencében.

A kritikusok szerint a hatalmas vízi járművek nem csupán szemet sértőek, hanem fenyegetést jelentenek a környezetre is és fékezhetetlen turistaáradatot eredményeznek. Az ellentábor szerint azonban a hajók jelenléte munkahelyeket teremt a városban.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×