eur:
394
usd:
368.9
bux:
65717.55
2024. április 23. kedd Béla
Emberek várják, hogy leteljen a harminc perces megfigyelési idő, miután beoltották őket a Pfizer gyógyszeripari cég koronavírus elleni vakcinájával az oltóközponttá alakított Lumen Field rendezvénycsarnokban, a Washington állambeli Seattle-ben, 2021. március 13-án.
Nyitókép: MTI/AP/Ted S. Warren

Csúnyán visszaütött az enyhítés és az utazgatás az USA-ban

Az Egyesült Államok 14 tagállamában emelkedett minimum tíz százalékkal, közülük hétben legalább húsz százalékkal az új koronavírusos esetek száma - közölte a CNN amerikai hírtelevízió szerdán.

A beszámoló szerint országosan folyamatosan csökken az új koronavírus esetek száma, bár az elmúlt három hétben sokkal kisebb mértékben, mint január végén és februárban.

Ezzel ellentétes tendencia figyelhető meg viszont 14 államban (Michigan, Delaware, Montana, Alabama, Nyugat-Virginia, New Hampshire, Hawaii, Mississippi, Maine, Nevada, Connecticut, Észak-Dakota, Idaho és Maryland), ahol jelentősen nőtt a fertőzöttek száma.

Február 17-én még csak három olyan állam volt - Észak-Dakota, Dél-Dakota és Nebraska - ahol az új fertőzések száma meghaladta a tíz százalékot. A mostani adatok szerint Michiganben a legsúlyosabb a helyzet, ahol egy hét alatt 50 százalékkal nőtt az új esetek száma. Delaware-ben 39, Montanában 34, Alabamában 31, Nyugat-Virginiában pedig 29 százalékkal több koronavírusos beteget regisztráltak, mint egy héttel korábban.

Az utóbbi napokban több amerikai állam is enyhített a korlátozó intézkedéseken, például a kötelező maszkviselés feloldásával, vagy a tavaszi szünetre érkező turisták ismételt fogadásával. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Mississippi államban - ahol Tate Reeves kormányzó március elején bejelentette, hogy feloldják a maszkviselésre vonatkozó szabályokat és a vállalkozások újra teljes kapacitással üzemelhetnek - 19 százalékkal nőtt az új fertőzések száma a múlt héthez képest.

Texasban - ahol szintén a hónap elején jelentette be Greg Abbott kormányzó, hogy március 10-étől megszünteti a kötelező maszkviselést - egy hete még 32 százalékkal csökkent a regisztrált új fertőzések száma, mostanra viszont ez a szám 10 százalékra esett.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adatai szerint Texasban már 235 esetben azonosították a koronavírus brit mutációját, amely a hatodik legnagyobb szám az Egyesült Államokban.

Florida átlagosan 4527 új esetet regisztrál naponta. Pozitívum azonban, hogy az új fertőzések heti átlaga január közepe óta folyamatosan csökken. Az elmúlt hétvégén turisták tömegei jelentek meg a floridai tengerpartokon és éttermekben. Miami Beach polgármestere szerint a helyzet aggasztó.

Dan Gelber a CNN-nek azt mondta: "A probléma az, hogy túl sok ember érkezik hozzánk, túl sok olyan ember, akik elfogadhatatlan módon akarják elengedni magukat. Sok minden miatt aggódnunk kell." A CDC arról számolt be, hogy a déli államban regisztrálták eddig a legtöbb, 738 olyan fertőzöttet, aki a brit-variánstól betegedett meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×