eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

Többen meghaltak szilveszteri tűzijáték-balesetben Európában

Volt, akinek egy felrobbanó szerkezet leszakította a fejét, egy másik fiatalnak végtagrészeit szakította le egy házi készítésű tűzijáték.

Többen meghaltak szilveszteri tűzijáték-balesetekben Európában. Egy felrobbanó szerkezet leszakította egy 25 éves férfi fejét a franciaországi Boofzheim településen, Strasbourgtól mintegy 30 kilométerre délre - közölték a helyi hatóságok. Egy 24 éves másik férfi is megsebesült az arcán a balesetben, és kórházban ápolják. Az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok. Egy helyi lap értesülése szerint a tűzijáték először nem robbant föl, amikor meggyújtották és eldobták, de amikor a két férfi emiatt közel ment hozzá, akkor igen. Ebben a régióban december eleje óta tilos a tűzijátékok értékesítése és használata magánszemélyeknek.

Németországban is meghalt legkevesebb egy ember egy tűzijátéktól: egy 24 éves férfi az ország keleti felén lévő, Brandenburg tartományi Rietz-Neuendorfban. A szerkezet házi készítésű volt - közölte a helyi rendőség, amely további házi készítésű pirotechnikai eszközöket kobzott el a helyszínen.

A nyugat-németországi Osnabrückben, egy épületben szintén egy házi készítésű tűzijátéktól életveszélyesen megsebesült egy 21 éves férfi: bizonyos végtagrészei leszakadtak. Két másik fiatal is megsebesült a balesetben, egyikük súlyosan. A rendőrség szerint az épület életveszélyessé vált.

A közép-németországi Springstille faluban egy idő előtt felrobbanó tűzijátéktól szintén súlyosan megsebesült egy 24 éves fiatal. Elképzelhető, hogy elveszíti a látását - közölte a rendőrség.

Essenben rendőrökre támadt tűzijátékkal egy fiatalokból álló banda.

Berlin Neukölln nevű városrészében kigyulladt és összeomlott egy élelmiszer-áruház. A tűz valószínűleg egy szeméttárolóban keletkezett, és átterjedt az áruház belsejére, ahol tűzijátékokat is árultak. A tűzoltók ez utóbbi körülmény miatt nem közelíthették meg mindenütt a lángokat, így azok végül az épület összeomlását okozták. Ebben a tűzesetben senki nem sérült meg.

Németországban is tilos volt a tűzijáték kereskedelme szilvesztert megelőzően, de a használata nem.

Az észak-olaszországi Asti helységben egy 13 éves fiú halt meg egy szilveszteri partin felrobbanó tűzijátéktól. A hasát érte súlyos sebesülés - közölte a rendőrség. A fiút még élve kórházba tudták szállítani, de ott meghalt.

Szerte Olaszországban több tucatnyi ember sebesült meg tűzijátéktól, noha jóval kevesebb, mint a korábbi években. Milánóban egy férfi elvesztette két ujját.

Irakban a fővárosban és több vidéki városban több mint hatvanan sebesültek meg felrobbanó tűzijátéktól, illetve éles lőszertől, amely vaktában leadott lövésből származott. Egy ember meghalt. A sebesülések felét egy kirkuki bevásárlóközpontban keletkezett tűzeset okozta - közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy még nem ismernek minden esetet.

A Fülöp-szigeteken mintegy ötvenen sebesültek meg szilveszterkor meggyújtott tűzijátéktól, ami jóval kevesebb, mint a korábbi években, mert ezúttal tilos volt a pirotechnikai eszközök használata. Az ötven sebesült mindegyikét kórházba kellett szállítani. Egyiküket egy eltévedt éles lőszer sebesítette meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×