eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Sok influenza ellen beoltott meghalt Dél-Koreában, mégis folytatják az oltókampányt

Vizsgálatokhoz vezetett, hogy több tucatnyi beoltott meghalt.

A dél-koreai orvosi kamara a múlt héten azt javasolta, hogy a kormány egy hétre függessze fel az influenza elleni oltókampányt, mert a megelőző napokban többtucatnyian meghaltak a vakcina beadása után. Csoj Dae Zip kamarai elnök csütörtökön azt mondta: nem lenne szabad több embert beoltani, amíg a kormány meg nem győződik az oltóanyag biztonságosságáról.

Hétfőig 59 ilyen ember vesztette életét.

A járványügyi hatóságok most bejelentették: folytatják az országos oltókampányt, mert nem találtak összefüggést a halálesetek és a vakcina közt.

Eközben az országban a regisztrált koronavírus-fertőzöttek napi növekménye ismét 100 fölé emelkedett, annak ellenére, hogy a hét végén kevesebb tesztet végeztek el, mint korábban. Hétfőre virradóan 119 új igazolt fertőzöttet jelentettek, ez jelentős többletet jelent a vasárnapi 61, illetve a szombati 77 regisztrált esethez képest.

Egyre több új góc alakul ki, elsősorban ápoló intézményekben és összejöveteleken.

A koronavírus-járvány kitörése óta az országból mindezidáig összesen 25 955 fertőzöttet jelentettek.

A szöuli kormány mintegy 19 millió embert szeretne beoltatni az influenza elleni ingyenes vakcinával az ikerjárvány elkerülése érdekében, egészségügyi szakértők ugyanis attól tartanak, hogy a tél közeledtével a koronavírus-járvány mellé influenzajárvány is társul.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×