eur:
394.24
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Koronavírus-tesztre vett mintákat vizsgálnak az indiai Szrinagarban 2020. szeptember 7-én. Az 1,3 milliárd lakosú Indiában a koronavírus-járvány napi halálos áldozatainak száma 1133 emberrel rekordot döntött, a fertőzöttek száma 4,28 millióra nőtt, ezzel a dél-ázsiai ország megelőzte Brazíliát és második helyre került az Egyesült Államok után a globális összesítésben.
Nyitókép: MTI/EPA/Farúk Hán

Koronavírus - bezárnak a kocsmák a járvány miatt négy napra a fővárosban Izlandon

Izland fővárosában és környékén bezárnak a kocsmák a koronavírus -járvány fékezése végett, de egyelőre csak négy napra - jelentette be pénteken a szigetország egészségügyi minisztere.

A rendelkezést járványszakértői javaslat alapján hozták, kiderült ugyanis, hogy az újonnan fertőzöttek közül sokan Reykjavík kocsmáiban és éjszakai mulatóhelyein jártak. A miniszter közölte, hogy további intézkedéseket is fontolóra vesznek annak tükrében, hogy a hétvégén miként alakul a járványhelyzet.

A mindössze 364 ezer lakosú Izlandon eddig 2230 emberről bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőződött, közülük tízen haltak meg a ragály miatt. A szigetország sikeresen ellaposította a járványgörbét a nyár elején, július végétől azonban ismét emelkedni kezdett az esetszám. Április óta az utóbbi két napon jegyezték fel a 24 órán belüli legtöbb új fertőzöttet: csütörtökön 19-et, pénteken pedig 21-et.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×