eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az új koronavírussal fertőzöttség vizsgálatára levett torokkenetminta a koppanhágai Rigs Kórházban 2020. április 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Niels Christian Vilmann

Boris Johnson: a tesztelésben világelsők vagyunk

Beszélt egy nagy értékű, ám rosszul elsült maszkbeszerzésről is.

A világon a legjobbnak nevezte a koronavírus-tesztelő és nyomonkövetési brit rendszert Boris Johnson miniszterelnök csütörtökön. Arra a kérdésre válaszolva, hogy a legutóbbi adatok tükrében világraszólónak tartja-e a rendszert, Johnson leszögezte: "Ha tekintetbe vesszük, amit csinálunk, úgy gondolom, bizonyára az, és bizonyára megfelel a világon a legjobb definíciónak".

Johnson ismételten hangsúlyozta, hogy szeptember 1-ig meg kell nyitni az iskolákat.

A kormányfő reményét fejezte ki, hogy ellenőrzés alatt tudják tartani a járványt.

A miniszterelnök ugyanakkor sajnálkozásának adott hangot amiatt, a kormánya által áprilisban vásárolt 50 millió arcmaszk vélhetően nem biztonságos.

A maszkokat 252 millió fontért (97 milliárd forint) vásárolta a kormány az Ayanda Capital befektetési céggel kötött megállapodás alapján. Egy bírósági iratból kiderült, hogy a maszkokat nem osztják szét, mert nem illeszkednek pontosan az arcra.

Nicola Sturgeon skót első miniszter csütörtökön közölte, hogy

Skóciában 0,6-0,9 százalékról 1 százalékosra nőtt a vírus fertőzési rátája.

Sturgeon közölte: az elmúlt napokban kétségtelenül megnőtt a pozitív esetek száma, és ez a növekedést nem feltétlenül tükrözi a vonatkozó modellezés.

Csütörtökre 24 óra alatt 950 új fertőzöttet diagnosztizáltak a SARS-CoV-2 nevű vírussal, és a vírus által okozott Covid-19-betegségbe 49-en haltak bele, Az előző nap az új fertőzöttek száma 892, kedden pedig 670 volt.

A brit közegészségügyi minisztérium adatai szerint a halálesetek száma 46 413-ra nőtt, a járvány kezdete óta pedig 308 134 embert fertőzött meg a koronavírus. Kórházban 1118 koronavírusos beteg van, közülük hetvenhárman szorulnak lélegeztetőgépre.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×