eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma
A barcelonai tengerparti sétányon, a Barcelonetán ülnek emberek 2020. május 3-án, miután az előző nap a kormány enyhített a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozáson Spanyolországban.
Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

Spanyolországban átlépte a 243 ezret az fertőzöttek száma

Jövő héttől egy tartományban már nem lesz érvényben szükségállapot.

Spanyolországban átlépte a 243 ezret az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium. A szaktárca jelentése szerint az elmúlt egy napban 155 új koronavírusos esetet regisztráltak.

Egy hét alatt 25-en hunytak el a fertőzés következtében.

A halálesetek összesítését a minisztérium átmenetileg felfüggesztette a héten, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27 136 halálos áldozat szerepel.

Sajtótájékoztatóján Salvador Illa egészségügyi miniszter azt mondta: 90 napja lépett életbe a járvány miatti szükségállapot, amely lehetővé tette olyan rendkívüli intézkedések bevezetését mint például az állampolgárok szabad mozgásának korlátozása.

Jövő hétfőtől, az ország területén elsőként, Galicia tartományban már nem lesz érvényben a szükségállapot, mivel a térség minden, ezzel kapcsolatos járványügyi előírásnak megfelel.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy megszűnnének az egészségügyi korlátozások, egyebek mellett továbbra is kötelező marad a maszkviselés minden olyan nyilvános helyen, ahol nem lehet betartani az előírt minimum másfél méternyi távolságot másoktól.

A kereskedelmi és vendéglátó egységekben, kulturális intézményekben tovább növelik a befogadható létszámot, de továbbra sem érhetik el a 100 százalékos kapacitást.

A jövő héten újabb területeken kezdhetik meg az enyhítés utolsó, hármas fázisát, amely így már összesen 34 millió embert, vagyis az ország lakosságának mintegy 75 százalékát fogja érinteni.

A szükségállapot hivatalosan június 21-ig tart, azt követően megszűnnek a belföldi utazási korlátozások, a határokat július elsején tervezik megnyitni a külföldi turisták előtt

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×