eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szinte néptelen a II. Viktor Emánuel passzázs Lombardia székhelyén, Milánóban 2020. március 8-án, miután a tüdőgyulladást okozó újkoronavírus-járvány további terjedésének megállítására az olasz kormány vesztegzár alá vonta az észak-olaszországi tartományt és az országrész 15 másik városát. A vírus eddig 233 ember halálát okoztaa Olaszországban.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner

Drámai mértékben nő az áldozatok száma Olaszországban

Egy nap alatt 133 újabb halálos áldozatot regisztráltak Olaszországban, a legtöbben Lombardiában hunytak el az új koronavírus fertőzésben.

Olaszországban így már 366-ra emelkedett a fertőzés halálos áldozatainak a száma. A fertőzöttek száma 7375-re nőtt az előző napi 5883 esetről.

A koronavírus-járvány által leginkább sújtott

Lombardiában a halálos áldozatok száma egyetlen nap alatt 154-ről 257-re emelkedett.

A vírusfertőzöttek közül eddig 622-en gyógyultak meg, a fertőzöttek közül 3557-et kezelnek kórházban, intenzív osztályon 650 beteg van - tették hozzá az illetékesek.

Az olasz kormány vasárnap felszólított valamennyi turistát - külföldit és hazait egyaránt - a karantén alá helyezett észak-olaszországi térségek elhagyására. Az érintett térségeket turisztikai célokból el kell kerülni - olvasható a közlekedési tárca közleményében.

Az ország lakóinak egynegyede karanténban van. Az újabb karanténzónák Lombardia mellett Modena északi területeit, valamint Pármát, Piecenzát, Reggio Emiliát, Riminit, Pesarót, Urbinót, Alessandriát, Astit, Novarát, Verbano-Cusio-Ossolát, Vercellit, Padovát, Trevisót és Velencét érintik.

A Giuseppe Conte miniszterelnök által aláírt rendelet felszólítja a lakosokat, hogy légzési nehézségek és magas láz esetén maradjanak otthon, illetve minimalizálják a felesleges személyes kontaktust, beleértve az orvosokkal való érintkezést is. Szigorúan tilos továbbá elhagyni az otthonát annak, akinél beigazolódott a fertőzés gyanúja.

A vállalatokat ugyancsak arra kérték, hogy a fertőzés megelőzése érdekében küldjék dolgozóikat szabadságra. Az úgynevezett "vörös zónákra" vonatkozó intézkedések egyebek között betiltják esküvők, temetések rendezését, elrendelik a sportesemények zárt kapuk mögötti megrendezését, lezárják a sípályákat, meghosszabbítják a március 15-ig érvényes oktatási szünetet, hétvégére bezárják a bevásárlóközpontokat. Zárva maradnak a fürdők, a mozik, a színházak és a kaszinók is. Az éttermek csak korlátozott időre nyithatnak ki azzal a feltétellel, hogy a személyzet legalább egyméteres távolságot tart a vendégektől.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×