eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén az Új-Dél-Wales állambeli Old Bar település közelében 2019. november 9-én. Új-Dél-Walesben 72 bozóttűz volt aktív, ezek közül 18-at egyelőre nem tudtak megfékezni, és hat veszélyeztet lakott területet. Az államban legkevesebb két ember életét vesztette, több százezer hektárnyi terület égett le.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Darren Pateman

Szinte példátlan súlyosságú bozóttüzek tombolnak Ausztráliában

Legkevesebb két újabb halálos áldozata van Ausztrália keleti részén a bozóttüzeknek, amelyek a legsúlyosabbak közé tartoznak az ország történetében - közölték szombaton a hatóságok.

Az új-dél-walesi tűzoltók a Sydneytől 550 kilométerre északra lévő Glen Innes település mellett találták meg egy gépjárműben egy férfi összeégett holttestét. Ugyanott ki tudtak menteni egy nőt egy égő házból, de kórházba szállítása után ő is belehalt sérüléseibe - közölte egy tűzoltó-parancsnok. A környéken több mint száz lakóház égett le, és hét embert eltűntként tartanak nyilván - tette hozzá.

Új-Dél-Walesben szombat reggel 72 bozóttűz volt aktív, ezek közül 18-at egyelőre nem tudtak megfékezni, és hat veszélyeztet lakott területet. A Sydneytől 330 kilométerre északra lévő Bobin kisváros "megsemmisült" helyiek beszámolója szerint.

Old Bar, 2019. november 9.
Helikopterről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a lángokat az Új-Dél-Wales állambeli Old Bar település közelében 2019. november 9-én. Új-Dél-Walesben 72 bozóttűz volt aktív, ezek közül 18-at egyelőre nem tudtak megfékezni, és hat veszélyeztet lakott területet. Az államban legkevesebb két ember életét vesztette, több százezer hektárnyi terület égett le.
MTI/EPA/AAP/Darren Pateman
Helikopterről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a lángokat az Új-Dél-Wales állambeli Old Bar település közelében. MTI/EPA/AAP/Darren Pateman

Az államban több százezer hektárnyi terület égett le. A tüzekben 35-40 ember sérült meg, közöttük 19 tűzoltó. Több mint ezer tűzoltó küzd a lángokkal. Rossz hír, hogy az időjárás továbbra is száraz és szeles marad, a hőmérséklet 35 Celsius-fok körül van.

Az Új-Dél-Walestől északra lévő Queensland államban 36 tűz ég kontroll nélkül, és egy veszélyeztet lakott területet a helyi tűzoltók szerint. A fenyegetett Noosa település több mint 2000 lakosát kitelepítették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×