INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

ausztrália

bozóttűz

külföld

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén az Új-Dél-Wales állambeli Old Bar település közelében 2019. november 9-én. Új-Dél-Walesben 72 bozóttűz volt aktív, ezek közül 18-at egyelőre nem tudtak megfékezni, és hat veszélyeztet lakott területet. Az államban legkevesebb két ember életét vesztette, több százezer hektárnyi terület égett le.

Szinte példátlan súlyosságú bozóttüzek tombolnak Ausztráliában

Infostart / MTI

Legkevesebb két újabb halálos áldozata van Ausztrália keleti részén a bozóttüzeknek, amelyek a legsúlyosabbak közé tartoznak az ország történetében - közölték szombaton a hatóságok.

Az új-dél-walesi tűzoltók a Sydneytől 550 kilométerre északra lévő Glen Innes település mellett találták meg egy gépjárműben egy férfi összeégett holttestét. Ugyanott ki tudtak menteni egy nőt egy égő házból, de kórházba szállítása után ő is belehalt sérüléseibe - közölte egy tűzoltó-parancsnok. A környéken több mint száz lakóház égett le, és hét embert eltűntként tartanak nyilván - tette hozzá.

Új-Dél-Walesben szombat reggel 72 bozóttűz volt aktív, ezek közül 18-at egyelőre nem tudtak megfékezni, és hat veszélyeztet lakott területet. A Sydneytől 330 kilométerre északra lévő Bobin kisváros "megsemmisült" helyiek beszámolója szerint.

Old Bar, 2019. november 9.
Helikopterről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a lángokat az Új-Dél-Wales állambeli Old Bar település közelében 2019. november 9-én. Új-Dél-Walesben 72 bozóttűz volt aktív, ezek közül 18-at egyelőre nem tudtak megfékezni, és hat veszélyeztet lakott területet. Az államban legkevesebb két ember életét vesztette, több százezer hektárnyi terület égett le.
MTI/EPA/AAP/Darren Pateman
Helikopterről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a lángokat az Új-Dél-Wales állambeli Old Bar település közelében. MTI/EPA/AAP/Darren Pateman

Az államban több százezer hektárnyi terület égett le. A tüzekben 35-40 ember sérült meg, közöttük 19 tűzoltó. Több mint ezer tűzoltó küzd a lángokkal. Rossz hír, hogy az időjárás továbbra is száraz és szeles marad, a hőmérséklet 35 Celsius-fok körül van.

Az Új-Dél-Walestől északra lévő Queensland államban 36 tűz ég kontroll nélkül, és egy veszélyeztet lakott területet a helyi tűzoltók szerint. A fenyegetett Noosa település több mint 2000 lakosát kitelepítették.

Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Darren Pateman
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018