eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Akkora vihar volt, hogy százezrek maradtak áram nélkül

Vihar miatt több mint négyszázezer ember maradt áram nélkül a kelet-kanadai Quebec tartományban szombaton, két ember meghalt - számolt be a helyi média.

A helyenként óránkénti száz kilométeres szél fákat, elektromos vezetékek oszlopait döntötte ki. A viharos időjárás pénteken kezdődött, Québec területének nagyobb részén egész nap esett az eső. A csapadék mennyisége helyenként elérte az 50-70 millimétert, de volt ahol a százat is meghaladta.

A tartományban mintegy 30 utat lezártak, mert elöntötte a víz, 2500 fa és 250 elektromos oszlop dőlt ki.

A szolgáltatók ezer munkást vezényeltek a megsérült vezetékek megjavítására, az áramszolgáltatás helyreállítására. A szomszédos Egyesült Államokból, Detroit városából negyven szakember tart Kanadába, hogy segítségen a helyieknek - közölte szombaton a CBC kanadai közszolgálati televízió.

Francois Legault québeci miniszterelnök azt ígérte, hogy az otthonok többségében a hét végére helyreáll az áramellátás, de lesznek, akiknek még napokig kell várniuk erre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×