eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Windsor, 2018. május 19.Harry herceg, a brit trónörökös, Károly herceg másodszülött fia és Meghan Markle amerikai színésznő megcsókolja egymást egyházi esküvőjük után a windsori kastély Szent György-kápolnájából távozóban 2018. május 19-én. (MTI/EPApool/Neil Hall)
Nyitókép: NEIL HALL

Beperelte a brit bulvársajtót Harry herceg és felesége

Magánlevél törvénytelen közreadása miatt beperelte a Mail on Sunday című brit bulvárlapot Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő. A sussexi herceg honlapjukon szerdán kiadott közleményében édesanyjára, a néhai Diana hercegnőre utalva azzal indokolta lépésüket, hogy "attól tart, a történelem megismétli önmagát".

A hercegi párt képviselő Shillings ügyvédi iroda a londoni legfelsőbb bíróságra beterjesztett keresetében a vasárnapi bulvárlapot és anyacégét, az Associated Newspapers-t "magáninformációval való visszaéléssel, a szerzői jog és a brit adatvédelmi törvény megsértésével" vádolta amiatt, hogy 2018-ban, Harry herceg és Meghan hercegnő esküvője után közzétett egy kézzel írt levelet, amelyet a hercegnő apjának, Thomas Markle-nek írt.

Keresetükben azzal is vádolják a bulvárlapot, hogy hamis, lejárató történeteket tesz közzé rendszeresen a sussexi hercegnőről.

Szokatlanul éles támadást intézve a brit sajtó ellen Harry közleményében arról írt, hogy az ugyanúgy kezeli őt, mint egykoron édesanyját, az 1997-ben gépkocsibalesetben meghalt Diana hercegnőt, aki paparazzik elől menekülve vesztette életét.

"A legmélyebb félelmem az, hogy a történelem megismétli önmagát. Láttam, mi történik, ha valaki, akit szeretek, oly mértékben válik árucikké, hogy már nem valós személyként kezelik, látják őt.

Elvesztettem az anyámat és most látom, ahogyan a feleségem ugyanezen erőteljes erőknek az áldozatává válik" - fogalmazott.

Harry szerint egyes lapok rendszeresen "mocskolják" Meghant, "hazugságok sorát teszik közzé róla". Mint írta, nem maradhat tovább "néma tanúja felsége szenvedésének".

Harry hercegnek és bátyjának, Vilmosnak régóta rossz a viszonya a sajtóval, amelynek reflektorfényében nőttek fel gyermekként, kamaszok voltak, amikor szüleik elváltak és édesanyjuk meghalt.

A Mail on Sunday szerdán közölte, hogy áll a kereset elé, kiáll az által közöltek mellett. "Határozottan tagadjuk, hogy oly módon megszerkesztettük a hercegnő levelét, hogy az megváltozatta annak tartalmát".

Meghan hercegnő édesapja, Thomas Markle, aki az Egyesült Államokban és Mexikóban él, lánya tavalyi esküvője előtt többször tüntette fel negatív színben a hercegnőt. Paparazzitól pénzt fogadott el megrendezett fotókért és lemondta részvételét az esküvőn.

A Mail on Sunday által közzétett levélben, amelyet állítólag Thomas Markle adott tovább a bulvárlapnak, Meghan arra kéri apját, ne beszéljen a jövőben a bulvársajtóval róla, ne terjesszen róla hazugságokat.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×