eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma
Párizs, 2016. október 18.Leonardo DiCaprio amerikai színész ellenfényben nézi a közönséget a színpadról a Before the Flood (Az özönvíz előtt) című dokumentumfilm premierjén Párizsban 2016. október 17-én. Az éghajlatváltozásról készített alkotás a National Geographic tévécsatorna október 30-i adásában debütál. (MTI/EPA/AFP pool/Christophe Archambault)
Nyitókép: (MTI/EPA/AFP pool/Christophe Archambault)

Leonardo DiCaprio védelmébe vette Greta Thunberget – videó

Az Oscar-díjas színész a hét végi 2019-es Global Citizen's Fesztiválon tartott beszédet, ahol a többi között köszönetet mondott a fiataloknak, akik a klímamozgalom élére álltak.

Leonardo DiCaprio a jelenlegi klímamozgalmakról beszélt, és háláját fejezte ki a fiatal aktivistáknak, majd kitért Donald Trump tweetjére, amelyben az amerikai elnök a 16 éves dán aktivistán gúnyolódott, adta hírül a Hvg.hu.

Mint fogalmazott, míg a fiatalok kiállnak a jogukért, hogy életben maradhassanak, meglepő mód vannak, akik erre sértő tweetekkel és negatív kijelentéssel reagálnak. "Ezek olyan személyek, akik többet foglalkoznak a saját érdekeikkel, mint a jövőtökkel, de mi tudjuk, hogy a fiatalok klímamozgalma fontosabb, mint bár más az emberi történelemben" – emelte ki

A színész szerint a tények egyértelműek, és hogyha valaki nem él egy alternatív valóságban, akkor nincs több idő a tagadásra. "Múlt pénteken a fiatalok vezették a világot sztrájkolni […] Az a több millió bátor ember nem csak egyszerűen kisétált az iskolából vagy a munkahelyéről, hanem

állást foglaltak. Az igazi vezetői képességek példáját mutatták be,

amire a bolygónknak égető szüksége van. Ezek a fiatalok világosan, határozottan és félelem nélkül kijelentették, hogy a tétlenség ideje lejárt."

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×