eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Wikipédia/Adrian Pingstone

Balhé a Budapestről induló repülőgépen

A Manchesterbe tartó járaton két férfit tartóztattak le, mert több szabályt is megszegtek.

Egy 39 éves brit férfi egy magyarországi koncert után akart hazajutni, de a Manchesterbe induló járatra részegen szállt fel. A viselkedése már a felszálláskor szemet szúrt a többi utasnak: dülöngélt, botladozott és nekiment másoknak - írja a Birmingham Live.

Miután a férfi elfoglalta a helyét,

megivott egy fél üveg vodkát, majd egy feltételezhetően szintén ittas férfi társaságában elkezdett veszekedni az utasokkal,

akik az alkoholszagra és a modortalan viselkedésükre panaszkodtak.

Mikor a férfi nem akart a légi kísérők felszólítására megválni a vodkás üvegtől, a pilóta értesítette a manchesteri rendőrséget, aminek következtében

a két férfit a leszállás után a repülőtéren őrizetbe vették.

Ittasan repülőgépre szállni, valamint az utastérben nagy mennyiségű alkoholt fogyasztani önmagukban is komoly bűncselekményeknek számítanak a légi utazás világában, de a két férfi rendbontó is volt. Ezek ellenére a büntetés csak egy több száz fontos bírság lett és egy két hónapig tartó kijárási tilalom, ami este 9-től hajnali 5-ig tart. Az ügyészség elmondása szerint a bíróság azért szabott ki enyhe büntetést, mert a két férfi korábban nem tanúsított ilyen magatartást repülőgépen.

Címlapról ajánljuk
Főbb ingatlanpiaci tendenciák 2023-ban – nézzen rá az értéktérképre

Főbb ingatlanpiaci tendenciák 2023-ban – nézzen rá az értéktérképre

2023-ban országosan közel 30 százalékos forgalomcsökkenés és 8 százalék körüli nominális drágulás volt itthon az ingatlanpiacon. A drágulás azonban a magas infláció miatt közel kétszámjegyű reálár-csökkenést hozott - derült ki az OTP Lakóingatlan Értéktérkép összesítéséből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Zöld iránytű az ingatlanbefektetőknek - Tudd meg, hogy mikor érdemes felújítani az ingatlanod

Zöld iránytű az ingatlanbefektetőknek - Tudd meg, hogy mikor érdemes felújítani az ingatlanod

Komoly veszélyeket tartogat egy ingatlanbefektető vagy pénzügyi intézmény számára, ha nem méri fel kellőképpen, hogy egy jelenleg még zöldnek látszó ingatlan pár év múlva milyen potenciális, nagy költségű beruházásokat igényelhet. Érdemes egy energetikai tanúsítványnál messzebbre menni, és mélyebben is megvizsgálni az ingatlan teljesítményét, jövőállóságát. Egyfajta zöld iránytűként szolgál a befektetőknek a CRREM modell, ami segíti az ingatlanok értékelését a kibocsátás-csökkentési célok tükrében. Az MN6 Energiaügynökség elemzésében egy fiktív példán keresztül mutatják be, hogy mit is tud a modell, ami a befektetők, pénzintézetek számára is hasznos lehet, sőt talán valamikor a jövőben kötelezően elvárt információt hordozhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×