eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook

Nyaraló magyar mentők mentettek életet Mallorcán

Segítségért kiáltottak a strandon, a magyar házaspár azonnal közbelépett.

Megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor valaki segítségért kiabált a vízből - derül ki az OMSZ Facebook-oldalánnak posztjából.

Gyorsan odasiettek, ahol a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején. A mentőtiszt pár partra húzta a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést. Azonnal megkezdték az újraélesztést, miközben többen is értesítették a mentőket.

Pápai Imre és Kitti egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat a vizimentők félautomata defibrillátorának érkezéséig. A küzdelem hosszú percekig zajlott, amit a fürdőző tömeg döbbenten figyelt. Az azonnali beavatkozás végül eredményre vezetett, a spanyol mentősök stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, miután megköszönték a magyar életmentők segítségét.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×