INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

metró

párizs

vezető nélküli szerelvény

Metrós ámokfutás volt Párizsban

Infostart / MTI

Elszabadult egy vezető nélküli szerelvény, kis híján beleszaladt az előtte lévőbe.

Megállókat kihagyva száguldott egy vezető nélküli metrószerelvény Párizsban kedd este.

A teljesen automatizált szerelvényekkel működő párizsi 1-es metróvonal egyik kocsija a Louvre mögötti megállótól kezdve három állomást kihagyva továbbszáguldott és kis híján beleszaladt egy előtte haladó szerelvénybe. Csak a Diadalív előtti megállónál fékezett le, ahol végül leszállhattak a rémült utasok.

Az RATP párizsi közlekedési vállalat szerdán megerősítette az eset tényét és "technikai incidensnek" nevezte azt. Még ha az utasokra minden bizonnyal nagy hatással volt is az út, "biztosíthatjuk önöket, hogy nem voltak veszélyben" - közölte az RATP a Twitteren.

A cég szerint nem állt fenn annak kockázata, hogy a két szerelvény összeütközik, "mert a jármű a biztonsági intézkedéseknek megfelelően megállt". Közlésük szerint rövidzárlat okozta a hibát.

A Solidaires nevű szakszervezet felszólította az RATP-t, hogy ne alkalmazzon többé vezető nélküli szerelvényeket. Pénzspórolás céljából ugyanakkor a sok utast szállító 4-es metrót is automata üzemmódra állítják át 2020-ban. Az 1-es és a 14-es vonal után ez lesz a harmadik vezető nélküli metróvonal Párizsban.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018