eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Rendfenntartók dolgoznak a nyugat-texasi Midland és Odessa települések között történt lövöldözés helyszínén 2019. szeptember 1-jén. Az előző nap az elkövetőt megállította a rendőrség egy közlekedési jelzőlámpánál, mire a férfi rájuk lőtt és autóval elmenekült. Az országúton vaktában lövöldözött, majd kiszállt a Hondájából és elrabolt egy postai teherautót, azzal ért be Odessa városába, ahol egy parkolóban a rendőrök lelőtték, miután tűzharcba keveredett velük. A halálos áldozatok száma hét, a sebesülteké mintegy húsz.
Nyitókép: Sue Ogrocki

Trump is megszólalt a texasi lövöldözés után

Hétre emelkedett a szombati texasi lövöldözés halálos áldozatainak száma - jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján a nyugat-texasi Odessa rendőrsége.

A nyugat-texasi Midland és Odessa között történt lövöldözésben szombaton öten haltak bele. A rendőrség agyonlőtte az elkövetőt, akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Mintegy húsz ember megsebesült, köztük egy 17 hónapos kislány és három rendőr is.

Az elkövető autóját a midlandi rendőrség állította meg egy közlekedési jelzőlámpánál, mire a férfi rájuk lőtt és az autóval elmenekült. Az országúton vaktában lövöldözött, majd kiszállt a Hondájából és elrabolt egy postai teherautót, azzal ért be Odessa városába, ahol egy parkolóban a rendőrök lelőtték, miután tűzharcba keveredett velük.

Texasban éppen egy nappal ezt követően - vasárnap - lépett életbe a fegyvertartást könnyítő rendelkezés. Vasárnaptól engedélyezik a fegyvertartást az iskolákban és a templomokban is.

Donald Trump amerikai elnök vasárnapi Twitter-bejegyzésében

dicsérte az azonnal fellépő rendőröket és a mentőket,

egyben köszönetét fejezte ki Gregg Abbott texasi kormányzónak is. "Nagyon kemény és nehéz helyzet ez" - írta mikroblogjában az elnök. Ugyanakkor tartózkodott attól, hogy a fegyvertartás szabályainak szigorítására szólítson fel. Még szombaton újságíróknak úgy fogalmazott: "rendkívül sok csoport dolgozik ezen a kérdésen, én tárgyaltam több szenátorral és képviselővel is. Az emberek azt szeretnék, hogy történjen már végre valami". Hozzátette, hogy a szombaton történtek nem befolyásolják a kongresszusban folyó munkát.

Trump elmondta: a kormányzat több elképzelést és törvényjavaslatot vizsgál, ám nem részletezte ezeket. De azt kifejtette, hogy a fegyvervásárlás előtti ellenőrzések szigorítása szerinte nem eredményezné a lövöldözések megszűnését.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×