eur:
394.38
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Másodszor is elkapták az izraeli drogbárót

Előzőleg pénteken épp akkor szökött meg, amikor az ukrán hatóságok átadták volna őt hazája rendvédelmiseinek

Az ukrán biztonsági szolgálat szombaton ismét elfogta egy kiterjedt izraeli kábítószeres hálózat fejét, aki előző nap éppen akkor szökött meg, amikor kitoloncolták volna az országból, hogy átadják a zsidó államnak - közölték a hatóságok.

Ámosz Dov Silvernek, a kijevi reptér vámmentes boltjában veszett nyoma. A férfi a Telegrass nevű, telefonos applikációval és az internet segítségével kábítószert, elsősorban kannabiszt árusító izraeli hálózat megalapítója és vezetője.

A hatósági közlemény szerint nagy erőkkel indítottak hajszát utána, amelynek eredményeképpen Ukrajna egyik megyéjében elfogták. Várhatóan, a korábban született bírósági ítéletnek megfelelően, hamarosan kitoloncolják az országból.

A Jediót Ahronót című újság korábban megírta, hogy az ukrán rendőrség pénteken a helyi legfelsőbb bíróságról a repülőtérre szállította a férfit, hogy

feltegyék egy Izraelbe tartó járatra, miután a bíróság jóváhagyta kiadatását. Izraelt nem értesítették a döntésről, és ezért nem várták izraeli rendőrök a férfit a repülőtéren.

A rendfenntartók levették a kezéről az elektromos bilincset, hogy át tudjon menni a fémdetektoros kapun, Silver átadta repülőjegyét, majd megszökött.

Ukrán források szerint Silvert nemzetközi körözés alapján márciusban vették őrizetbe Kijevben. Silvert és a hálózatához tartozó 41 őrizetbe vett embert az ukrán hatóságok kábítószer-terjesztés mellett pénzmosással és adócsalással is meggyanúsították.

Silver a kannabisz használatának és legalizálásának egyik izraeli élharcosa.

Márciusban levelet írt az izraeli rendőrségnek az ukrán börtönből, amelyben azt állította, hogy olyan bűncselekményért üldözik, amelyet nem követett el.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×