eur:
394.4
usd:
371.66
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Washington, 2018. április 11.Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál társalapító-vezérigazgatója a washingtoni törvényhozás épületében a Capitoliumban 2018. április 11-én, a kétnapos kongresszusi meghallgatásának második napján. Március közepén a londoni székhelyű Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég vezérigazgatóját felfüggesztették állásából a The New York Times című amerikai és a The Guardian című brit napilap egyidejűleg közölt feltáró riportja után, amely szerint a cég több tízmillió Facebook-profilt használhatott fel a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. Az előző napona  szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtti meghallgatáson Zuckerberg kifejtette, hogy a vállalat olyan eszközöket fejlesztett ki, amelyek segítségével sikerült beazonosítani és eltávolítani hamis profilokat. (MTI/EPA/Michael Reynolds)
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Hiába a botrányok, jó időszakot zárt a Facebook

A vártnál nagyobb lett a Facebook bevétele és nyeresége a második negyedévben.

A június végével záródott három hónapban a bevétel éves szinten 28 százalékkal, 16,9 milliárd dollárra emelkedett, nagyobb lett a szakértők által várt 16,5 milliárd dollárnál. A bevétel növekedése felülmúlta a negyedévvel korábbi éves szintű 26 százalékot.

Az adózott eredmény 49 százalékkal, 2,6 milliárd dollárra zsugorodott az egy évvel korábbi 5,11 milliárd dollárról. A részvényarányos nyereség 1,74 dollárról 91 centre esett.

Az eredményt csökkentette az a 2 milliárd dollár, amit azért tett félre a Facebook, hogy majd rendezze a szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) által titoksértés miatt kirótt, összesen 5 milliárd dolláros bírságot.

Az egyszeri tételek nélküli negyedéves részvényarányos eredmény 1,99 dollár lett, nagyobb a szakértők által becsült 1,88 dollárnál.

A közösségi hálózatba havonta legalább egyszer belépők száma június végén 2,42 milliárd volt, az egy évvel korábbihoz képest 8 százalékkal több.

A negyedévben napi átlagban használók száma ugyancsak 8 százalékkal, 1,59 milliárdra emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×