eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén a portugáliai Colos településnél 2019. július 22-én. Jelenleg több mint ezer tűzoltó vesz részt az ország középső részén tomboló erdőtűz oltásában.
Nyitókép: MTI/AP/Sergio Azenha

Még sok nehézséget okoz a portugál erdőtűz

A Portugália központi területein pusztító erdőtüzek 90 százalékán sikerült úrrá lenni - közölte Pedro Nunes, a polgári védelem szóvivője.

A tűzoltóság jelentős éjszakai erőfeszítései ellenére a tűz a térség tíz százalékában tovább tombol - mondta Nunes. Hozzátette, hogy a tűzoltók nehézségeknek néznek elébe, mivel a tartós forróság, de főként az előre jelzett heves széllökések szítják a lángokat.

Szombat délután három helyen gyulladt ki a növényzet a fővárostól 225 kilométerre északkeletre fekvő Castelo Branco közelében. A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint a lángok oltásában 1700 tűzoltó, 500 tűzoltóautó, húsz helikopter, illetve repülőgép vett részt. A legsúlyosabban érintett terület Vila de Rei település közelében van.

Nunes közlése szerint az erdőtüzekben 32 ember megsérült, egyikük állapota válságos.

A portugál rendőrség vasárnap közölte, hogy őrizetbe vett egy 55 éves férfit azzal a gyanúval, hogy ő okozta a több napja tomboló erdőtüzeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×