eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

Visszatér az amerikai hadsereg Szaúd-Arábiába

Szaúd-Arábia beleegyezett, hogy amerikai katonai erő állomásozzon területén a térség biztonsága érdekében.

Szaúd-Arábia királya beleegyezett abba, hogy amerikai katonai erő állomásozzon országa területén a térség biztonsága érdekében.

A döntés célja, hogy "fokozottabb legyen az együttműködés a regionális biztonság és stabilitás védelmében, a béke megőrzésében" - áll a szaúdi SPA állami hírügynökség jelentésében.

A szaúdi külügyminisztérium nem közölt részleteket a sivatagi királyság és az Egyesült Államok megállapodásáról.

Az AP amerikai hírügynökség tudomása szerint várhatóan harci repülőgépek, légvédelmi rakéták és legalább 500 katona érkezik majd az Egyesült Államokból egy olyan szaúdi légi támaszpontra, amely az amerikai légierő fő bázisa volt az 1990-es években, de amelyet 2003-ban Washington kiürített, miután megdöntötte Szaddám Huszein iraki diktátor rendszerét.

Az Egyesült Államok olyan időszakban köti szorosabbra katonai együttműködését legfőbb közel-keleti szövetségesével, amikor kapcsolata Iránnal igen feszültté vált. Szaúd-Arábia szintén nincs jó viszonyban Iránnal, a térségben mindketten uralkodó pozícióra szeretnének szert tenni vagy legalább elérni, hogy ne a másiké legyen a meghatározó szerep.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×