eur:
392.88
usd:
366.46
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Kivégzés vár a német turista megerőszakolójára

A bedrogozott thaiföldi férfi beismerte tettét, de ez nem volt elég a kegyelemhez.

Halálra ítélték Thaiföldön azt a férfit, aki metamfetamin hatása alatt áprilisban megerőszakolt és megölt egy német turistát Szicsang szigetén - jelentették helyi bírósági források pénteken.

A nyomozás kiderítette, hogy a férfi először megerőszakolta a 27 éves nőt, aki ezután megpróbált elmenekülni, ő pedig megijedt, hogy a rendőrségre megy, ezért kővel többször fejbe verte.

A vádlott beismerte bűnösségét.

Négy évvel ezelőtt, 2015-ben két mianmari vendégmunkást ítéltek halálra az országban, őket azzal vádolták, hogy agyonvertek két brit turistát az ország egyik déli szigetén. Az ítéletet később életfogytiglani börtönbüntetésre változtatták.

Az országban legutóbb 2018-ban hajtottak végre kivégzést, mégpedig méreginjekcióval. Az volt az első kivégzés 2009 óta.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×