eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az EU fenntartja az Oroszország elleni szankciókat

Az Európai Unió a jövőben is támogatni fogja Ukrajnát, és fenntartja az Oroszországgal szemben a Krím félsziget önkényes elcsatolása és a Donyec-medencei agresszió miatt kiszabott szankciókat - erről biztosították ukrán tárgyalópartnereiket az EU vezetői a Kijevben tartott EU-ukrán csúcstalálkozón.

Mint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a csúcs utáni sajtótájékoztatón elmondta, "a szankciók politikája az utolsó civilizált eszköz" a béke elérése érdekében. Örömét fejezte ki, hogy ebben a kérdésben az EU álláspontja határozott és változatlan. Hangsúlyozta, hogy a büntetőintézkedéseket mindaddig fenn kell tartani, amíg Oroszország teljes mértékben végre nem hajtja a minszki egyezményekben vállalt kötelezettségeit, és helyre nem áll Ukrajna szuverenitása és területi épsége.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke emlékeztetett arra, hogy mindössze néhány nappal ezelőtt hosszabbította meg az unió hat hónappal a szankciókat Oroszországgal szemben a Krím elcsatolása miatt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×