eur:
388.66
usd:
370.83
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Nyitókép: Pixabay.com

Tömegszerencsétlenség Madagaszkár nemzeti ünnepén

Halálra taposták egymást egy antananarivói stadion mellett, rengeteg a halott.

Legalább tizenöt embert taposott halálra szerda este a tömeg Madagaszkár fővárosának, Antananarivónak egyik stadionja előtt.

Mindez röviddel az előtt történt, hogy a szigetország függetlenségi napjának alkalmából megrendezett koncert megkezdődött volna a sportlétesítményben.

Richard Ravalomanana, a madagaszkári védelmi minisztérium egyik államtitkára elmondta, hogy a tömeg erővel akart bejutni egy lezárt kapun keresztül a koncertre.

A tömegben további 80 ember megsérült, és félő, hogy a halottak száma még emelkedhet, mert néhányuk állapota válságos - mondta Olivat Rakoto Alson, a főváros egyik kórházának vezetője, ahová a csődület áldozatait beszállították.

A tragédia Madagaszkár függetlenségének 59. évfordulóján történt. Tavaly szeptemberben hasonló incidens volt ugyanabban a stadionban. Az Afrikai Kupa egyik selejtező meccsének kezdete előtt legalább egy embert halálra taposott a tömeg és negyvenheten megsérültek.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×