eur:
393.2
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Rendőrök a Tokió környéki Kavaszakiban elkövetett késes támadás helyszínén 2019. május 28-án. Egy férfi késsel támadt egy buszmegállóban várakozókra, két személy és a támadó életét vesztette, tizenkét gyerek és három felnőtt megsebesült.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Késsel támadtak kisiskolásokra, egyikük meghalt Japánban

A gyerekek az iskolabuszra készültek felszállni, amikor rájuk vetette magát a késelő.

Késsel támadt egy buszmegállóban várakozókra egy férfi kedden a Tokió környéki Kavaszakiban. A támadásban egy 12 éves kislány és egy harmincas éveiben járó felnőtt meghalt, tizenkét gyermek és három felnőtt megsebesült, köztük többen súlyosan.

A legtöbb áldozat egy katolikus magániskola 6-7 éves diáklányai közül került ki. A gyerekek az iskolabuszra készültek felszállni, amikor rájuk vetette magát a késelő.

A sérült felnőttek közül az egyik válságos állapotban van.

A 40-50 év körüli elkövető nyakon szúrta magát, állapotáról ellentmondó hírek jelentek meg, egyes médiajelentések szerint életben van, de nincs eszméletén, mások szerint meghalt.

Japánban ritka az erőszakos bűncselekmény, de előfordultak jelentősebb incidensek. Kilenc évvel ezelőtt egy tucatnyinál többen megsebesültek, amikor egy iskola- és távolsági buszra várakozókat késeltek meg a főváros külterületén. Még két évvel korábban, 2008-ban Tokióban egy 28 éves ember teherautóval hajtott bele a gyalogos átkelőnél a tömegbe, három embert elgázolt, további négyet halálra késelt.

Donald Trump amerikai elnök, aki hétfőn, négynapos látogatása után hagyta el az ázsiai szigetországot, együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak és a japán népnek.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×