eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Trump új vezetőt nevez ki a bevándorlás- és vámügyi hivatal élére

Donald Trump amerikai elnök vasárnap bejelentette: új vezetőt nevez ki az Egyesült Államok bevándorlás- és vámügyi hivatala (ICE) élére.

Az elnök Twitteren közölte döntését. "Örömmel tudatom mindazokkal, akik hisznek egy erős és korrekt bevándorlási politikában, hogy Mark Morgan csatlakozik a Trump-adminisztrációhoz, mint az ICE keményen dolgozó munkatársainak vezetője" - írta a mikroblogjában Trump. Hozzáfűzte: "Mark amerikai hazafi. Nagyszerű munkát fog végezni".

Mark Morgan egyszer már vezette a határőrizeti szerveket, mégpedig az előző elnök, Barack Obama kormányzatának utolsó hónapjaiban. 2017 januárjában, egy nappal azt követően távozott hivatalából, hogy Donald Trump aláírta elnöki rendeletét az Egyesült Államok déli határain építendő falról. Amerikai lapértesülések szerint Morgan akkor azt mondta vezető munkatársainak, hogy az új kormányzat tisztségviselői kényszerítették őt lemondásra.

Amikor 2016 októberében a határőrizeti szervek vezetője lett, Morgan első volt a szervezet 92 esztendős történetében, aki "kívülről" érkezett az ICE-hez.

Korábban két évtizeden keresztül a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársa volt, akit reformerként tartottak számon. Az ICE-n belül harcot folytatott a korrupció ellen, ám összetűzésbe került a határőrök szakszervezetével.

Morgan többször nyilatkozott úgy, hogy támogatja Trump elnök bevándorlási politikáját. Áprilisban például a Fox televíziónak azt mondta: egyetért Trump felvetésével, miszerint a határt átlépő illegális migránsokat az úgynevezett menedékvárosokba kellene küldeni. "Ebben benne lennék. A határőrség, az ICE létesítményei túltelítettek, a vallásos szervezetek és a nem-kormányszervek létesítményei szintén túltelítettek. Nincs választásuk, mint hogy egyszerűen kirakják ezeket az embereket onnan. Vajon nem kellene-e ezt a terhet megosztanunk az országban másokkal is" - fogalmazott az interjúban Morgan. A múlt héten ismét interjút adott a Fox televíziónak. Azt nyilatkozta: Donald Trump elnök nem kereste meg őt, de ha megkeresné, akkor igent mondana neki. "Ha azt kérné, hogy dolgozzam neki, egyetlen szempillantás alatt igent mondanék" - fogalmazott.

Donald Trump a múlt hónapban vonta vissza korábbi addigi jelöltjét, Ronald D. Vitiellót, arra hivatkozva, hogy "keményebb" politikát vár el az ICE-től.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×