eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (b) és Donald Trump amerikai elnök sétál a hanoi Metropole szálloda kertjében 2019. február 28-án, kétnapos csúcstalálkozójuk második napján. Trump kijelentette, hogy nem jutott megállapodásra az észak-koreai vezetővel sem a nukleáris leszerelésről, sem a Phenjan elleni szankciók kérdéséről. Balról Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Kim Dzsong Unnak sosem elég Donald Trumpból

Harmadszor is találkozni akar az amerikai elnökkel Észak-Korea diktátora.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szombaton bejelentette, hogy kész harmadszor is találkozni Donald Trump amerikai elnökkel.

Kim a parlament ülésén közölte, hogy hajlandó a találkozóra, ha az Egyesült Államok kölcsönösen elfogadható feltételekkel áll elő egy megállapodás megkötéséhez. Felszólalásában a legutóbbi, februári, második észak-koreai-amerikai csúcstalálkozó kudarcáért az Egyesült Államokat hibáztatta egyoldalú követeléseiért. Hozzátette ugyanakkor, hogy személyes kapcsolata Trumppal jó maradt.

Az Egyesült Államok a februári kudarcért ugyanakkor Észak-Koreát okolta, amiért az ellene érvényen lévő nemzetközi szankciók könnyítéséért cserébe csak korlátozott katonai leszerelést ajánlott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×