INFORÁDIÓ 
2019. június 27. csütörtök
László

észak-korea

kim dzsong un

donald trump

atomfegyver

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (b) és Donald Trump amerikai elnök sétál a hanoi Metropole szálloda kertjében 2019. február 28-án, kétnapos csúcstalálkozójuk második napján. Trump kijelentette, hogy nem jutott megállapodásra az észak-koreai vezetővel sem a nukleáris leszerelésről, sem a Phenjan elleni szankciók kérdéséről. Balról Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Kim Dzsong Unnak sosem elég Donald Trumpból

Infostart / MTI

Harmadszor is találkozni akar az amerikai elnökkel Észak-Korea diktátora.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szombaton bejelentette, hogy kész harmadszor is találkozni Donald Trump amerikai elnökkel.

Kim a parlament ülésén közölte, hogy hajlandó a találkozóra, ha az Egyesült Államok kölcsönösen elfogadható feltételekkel áll elő egy megállapodás megkötéséhez. Felszólalásában a legutóbbi, februári, második észak-koreai-amerikai csúcstalálkozó kudarcáért az Egyesült Államokat hibáztatta egyoldalú követeléseiért. Hozzátette ugyanakkor, hogy személyes kapcsolata Trumppal jó maradt.

Az Egyesült Államok a februári kudarcért ugyanakkor Észak-Koreát okolta, amiért az ellene érvényen lévő nemzetközi szankciók könnyítéséért cserébe csak korlátozott katonai leszerelést ajánlott.

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018