eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Rendőrautók járőröznek az ideiglenes biztonsági határzár mellett a magyar-szerb határon a Bács-Kiskun megyei Kelebia közelében 2018. március 22-én.
Nyitókép: Rendőrautók járőröznek az ideiglenes biztonsági határzár mellett a magyar-szerb határon a Bács-Kiskun megyei Kelebia közelében 2018. március 22-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

A magyar kormány még mindig várja Brüsszeltől a pénzt

Brüsszel még nem fizetett Magyarországnak az uniós határ védelméért.

Az Európai Bizottság még nem tett eleget Orbán Viktor kérésének, amely úgy szólt, az Európai Bizottság térítse meg a magyar határvédelem költségeinek a felét – írja a Magyar Nemzet.

A miniszterelnök által a bevándorlás megállítására pénteken meghirdetett hétpontos program 5. pontja így szól: „Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!”

Orbán Viktor 2017. szeptember 1-jén írt Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének:

„Az európai határok védelme és az európai szolidaritás ügyében fordulok Önhöz. Mint azt Ön is jól tudja, Magyarország a migrációs válság kezdetétől tartja magát a külső határok védelmét előíró schengeni szabályokhoz. A kerítés megépítésével, háromezer határvadász kiképzésével és szolgálatba állításával hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben."

A miniszterelnök levelében ez áll: mi úgy tartanánk méltányosnak, hogy a hazánk számára eddig költségként felmerült 270 milliárd forintnyi (883,2 millió euró) terhet felerészben az Európai Unió, felerészben pedig Magyarország viselje.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×