eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A párizsi tűzoltóság videofelvételről készített képén kigyulladt lakóépületet oltanak az állomány tagjai a francia fővárosban 2019. február 5-én hajnalban. Az egyelőre ismeretlen eredetű tűz miatt legkevesebb heten életüket vesztették, egy ember súlyosan, további 27 könnyebben megsérült.
Nyitókép: -

Új részletek a durva párizsi tűzről

Kigyulladt egy nyolcemeletes lakóépület keddre virradóan Párizsban, a tűz miatt tízen meghaltak, egy ember súlyosan, további 30 pedig könnyebben megsérült - közölte a helyi tűzoltóság. A párizsi főügyész bejelentette, hogy az ügyben felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja, és egy nőt, aki a ház lakója, őrizetbe vettek.

Az eset a francia főváros délnyugati részén fekvő 16. kerületben történt. A tűz leginkább az épület 7. és 8. emeletére terjedt ki. Hajnali egy órakor riasztották hozzá a tűzoltókat, akik végül mintegy kétszáz emberrel végezték az oltást. Reggel hat óra után sikerült megfékezni a lángokat, amelyeket a tűzoltók parancsnoka "hihetetlenül hevesnek" írt le. A parancsnok szerint az áldozatok száma több is lehet, mert a két felső emeletet még nem sikerült átvizsgálniuk. A könnyebb sérültek között hat tűzoltó is van - mondta.

A lakók közül, akik tudtak, a tetőre menekültek, mások az ablakukból kiabáltak segítségért. A tűzoltóknak körülbelül ötven lakót sikerült kimenteniük, egy részüket létrákon.

A boulogne-i erdővel határos kerületben több utcát le kellett zárnia a rendőrségnek az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója szerint. Elővigyázatosságból az égő házzal szomszédos két épületből is ideiglenesen kiköltöztették a lakókat. A lakás nélkül maradtak számára a fővárosi polgármesteri hivatal segítségével keresnek ideiglenes szállást.

Reggel Rémy Heitz párizsi főügyész bejelentette, hogy az ügyben szándékos gyújtogatás gyanúja miatt őrizetbe vettek egy nőt, aki a házban lakik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×