eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Lemondott a Palesztin Hatóság teljes kormánya

Mahmúd Abbász elnökön múlik, hogy most mi lesz.

Felajánlotta lemondását Mahmúd Abbász palesztin elnöknek Rámi Hamdalláh, a Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóság kormányfője és kormányának összes minisztere - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap kedden.

"Rámi Hamdalláh és kormányának minden minisztere lemondott" - közölte Ahmad Sami, Hamdalláh egyik szóvivője a lappal, és hozzátette, hogy Mahmúd Abbász elnöknek el kell döntenie, elfogadja-e a lemondásukat.

A lépés két nappal az után történt, hogy Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóság kormánypártja, a Fatah párt központi bizottsága új kormány felállítását javasolta.

Az új kormányban a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) különböző frakcióinak a képviselői kapnának helyet, valamint független személyiségek. Az új kabinet fölállításával a lap szerint az a céljuk, hogy nyomást gyakoroljanak a Gázai övezetet uralma alatt tartó radikális iszlamista Hamász szervezetre.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×