eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb hírek a szombati párizsi robbanásról

Négyre emelkedett a párizsi gázrobbanás halálos áldozatainak száma, miután a romok alatt kutató tűzoltók vasárnap rábukkantak egy nő holttestére - jelentette be a párizsi ügyészség.

Szombat reggel történt gázrobbanás Párizs központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utcai földszinti pékségben, egy saroknyira a Folies-Bergere színháztól. Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett.

Vasárnap reggel a tűzoltóság és az ügyészség azt közölte, hogy eltűnt egy fiatal nő, aki a pékség feletti lakásban élt, és még mindig keresik a mentőalakulatok. Valószínűleg őt találták meg, bár a holttestet még nem azonosították - közölték a nyomozásra rálátó források.

A robbanás következtében mintegy ötven ember sérült meg, közülük tízen súlyosan. A halottak között volt két tűzoltó és egy spanyol turista, egy nő, aki férjével együtt volt Párizsban. A párizsi tűzoltók adománygyűjtő akciót kezdtek két halott társuk családjának megsegítésére. Vasárnap délig több mint 12 ezer euró gyűlt össze.

A robbanás pillanatában már a helyszínen volt egy tűzoltócsapat, amelyet azért hívtak ki az ott lakók, mert gázszivárgást éreztek.

A detonáció nagy erejére utal, hogy felborultak és lángra lobbantak a közelben parkoló gépkocsik, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai is keretestül. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát.

A robbanás idején a pékség zárva volt. A rendőrség lezárta az utcát, és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből.

A baleset helyszínét felkereste Édouard Philippe miniszterelnök, Christophe Castaner belügyminiszter és Anne Hidalgo párizsi polgármester is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×