eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Halálos lövöldözés Pittsburghben

Legkevesebb négy ember életét vesztette és három rendőr megsebesült szombaton egy zsinagóga mellett kitört lövöldözésben az egyesült államokbeli Pittsburghben - jelentette a Reuters helyi médiaforrásokra és a CNN amerikai hírtelevízióra hivatkozva.

A KDKA helyi televízió szerint a rendőrség egy fehér férfit őrizetbe vett. A rendőrség nagy erőkkel körbevette az Élet Fája zsinagógát, miután olyan értesüléseket kapott, hogy az épületben egy fegyveres rejtőzködik. Jason Lando pittsburghi rendőrfőnök felszólította a helyi lakosokat, hogy ne hagyják el otthonaikat.

A pittsburghi közbiztonsági hivatal a Twitteren azt közölte, hogy egy aktív fegyveres van a zsinagóga környékén.

A Fox televízió négy halottról jelentett, a CBS viszont hétről tud. Utóbbi szerint két rendőrt is lelőttek. További részletek egyelőre nem ismeretesek.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy feltehetőleg több halottja van a lövöldözésnek.

Az Élet Fája zsinagóga honlapján konzervatív hitközségként írja le magát, amely egyben hagyományos, progresszív és egyenlőségre törekvő.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×