eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Orbán Viktor magyar miniszterelnök (j) átadja a visegrádi együttműködés elnökségét Peter Pellegrini szlovák kormányfőnek a V4 sajtótájékoztatóján a Várkert Bazárban 2018. június 21-én. Szlovákia július 1-jétől egy évig vezeti a csoportot.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlovákia a kormánynál

Vasárnaptól egy éven át Szlovákia a visegrádi csoport soros elnöke. Pozsony Magyarországtól vett át és egy év múlva Csehországnak ad tovább az elnökséget.

Az elnökséget egy olyan kényes időszakban vesszük át, amikor Európában sok a nyitott kérdés, de konstruktív partner akarunk lenni, aki konstruktív megoldásokkal áll elő - mondta az elnökség átvételének alkalmából Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök. Hozzátette, a szlovák elnökség célja, hogy konkrét eredményeket hozzon a visegrádi országok lakosainak.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a Magyarországból, Szlovákiából, Csehországból és Lengyelországból álló regionális tömörülés július elsejétől hatályos elnöki tisztségét hivatalosan Budapesten június 21-én vette át Orbán Viktor kormányfőtől.

A mostani már az ötödik olyan alkalom, amikor Szlovákia tölti be a visegrádi csoport elnöki tisztét. A szlovák elnökség a "Dinamikus Visegrád Európának" mottót adta programjának, amely három pillérre épül, ezek az erős Európa, a biztonságos környezet és az intelligens megoldások.

A szlovák elnökség során hangsúlyozni akarják a V4-ek fontosságát, kiemelve, hogy a csoport a regionális együttműködés eszköze, valamint garanciája a régió stabilitásának és a jószomszédi kapcsolatoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×